Oké, we kunnen los

Ik weet niet hoe jullie het voelen, maar als we zo eens rond ons kijken naar wat er de komende weken gepland staat, dan kunnen we helemaal los. Eindelijk een beetje de achterstand inhalen. Met diepe teugen ademhalen, op conditie komen, een beetje herstellen van al het leed, een eerste laagje nieuwe ervaringen smeren in de diepe deprivatieput.

Dit weekeinde kun je starten in Leiden. Daar staat het puike festival Peel Slowly And See gepland. Je kunt in de zalen van Gebr. De Nobel, Scheltema Leiden en Marktsteeg 10 in totaal kiezen uit 16 acts. Allemaal op één avond. Het wordt wel rennen, want dankzij de coronamaatregelen moet de tent wel weer om 12 uur dicht, godbetert. Ons lijkt het onmogelijk te kiezen, maar MuziScene beveelt in elk geval Howrah en Charlie & The Lesbians van harte aan.

Lijkt dit al heel wat, maak je borst dan maar nat voor Sniester 2021 in Den Haag. Op 1 en 2 oktober kun je je in het gebied rond de Grote Markt echt helemaal onderdompelen in een overvloed aan fantastische bands. Echt, echt echt te veel om op te noemen. Wij bevelen in elk geval Pip Blom aan, omdat zij op het punt staat een nieuw album uit te brengen, en je nu dus wellicht daar al iets van kunt gaan horen. Rotterdams Raven van Dorst komt met haar Dool de boel op stelten zetten en als je dat bevalt kun je als het in het schema meezit zo door naar de Paceshifters. De Rats mag je natuurlijk niet missen, Kieff, Hang Youth en Personal Trainer staan borg voor vrolijke momenten, en voor knappe postpunk moet je bij Paracetamøl en The Homesick zijn. We hebben nu al medelijden met wie Sniester bezoekt: maak je maar op voor een overdosis levensgeluk.

Blijf je dat eerste weekeinde in oktober liever in Rotterdam of hou je meer van dansen? Dan kun je 1 en 2 oktober naar Festival Downtown dat deze keer neerstrijkt op het Willemsplein bij de Erasmusbrug. Onder het motto ‘Fuck it, we doen het gewoon’ hebben Immanuel Spoor en de zijnen een programma uit de grond gestampt met misschien wel als hoogtepunt een optreden van De Likt én David Vunk samen. Daar moest het natuurlijk een keer van komen, na de single van De Likt de Vunkinator. Verder namen als Loraine James, Amy Root, Het Gezelschap en Black Acid.

Wie zin heeft te reizen of al in het noorden woont kan 9 oktober naar Vicefest! Vicefest? Ja, het feestje rond lokale – nou ja, inmiddels niet meer hoor – helden The Vices. Met een mooie lijst namen waar natuurlijk voorop The Vices zelf staan. Maar onder andere ook Bad Nerves, de Afterpartees (binnenkort een nieuw album), Sophie Straat, 4B2M, en The Haunted Youth.

Als je niet naar Vicefest bent gegaan, dan heb je sinds Sniester gewoon twee hele weken gehad om bij te slapen en met beide benen op de grond te landen. Dan ben je dus klaar voor zo mogelijk de overtreffende trap van een weekendje bands ontdekken: Left Of The Dial. Daarover heb je op deze website al verschillende keren een en ander kunnen lezen, ook in de onvolprezen columns van een van de drijvende krachten achter dit festival: Minke Weeda. Maar liefst drie dagen lang – 14, 15 en 16 oktober – bands uit binnen- en buitenland, allemaal van de alternatieve levensovertuiging. Ze spelen overal en nergens in het centrum van Rotterdam. Wat er allemaal speelt is echt weer te veel om op te noemen. Meer info vind je hier. En neem het ons maar niet kwalijk, aanbevelingen zijn eigenlijk lastig te geven. Vooral ook omdat er veel nog relatief onbekende namen aan ons worden voorgesteld. En misschien moet je ook niet willen dat anderen je vertellen wat je moet gaan zien. Kijk en lees over het aanbod, zet je route uit, maar laat je ook gerust afleiden en op avontuur te gaan. Gegarandeerd dat je leuke nieuwe dingen ontdekt. Nou vooruit, Bull, Charlie & The Lesbians, Global Charming, Pom, The Guru Guru zijn dingen die we uit het ruime aanbod al wel kennen en die we van harte kunnen aanbevelen.

Ben je er dan? Nou, eventjes wel. Maar op 27 November organiseert Baroeg in Rotterdam een volgend vlammend festival: Submit Fest 2021. Het wordt de vierde editie van het festival dat je kennis wil laten maken met de beste nieuwe metal acts van regionale, nationale en internationale bodem. Op het programma staan tot nu toe – er volgen nog namen – Tenside (DE, modern metal/metalcore), Cold Night For Alligators (DK, progressive metalcore), Another Now (NL, progressive metalcore), Changing Tides (NL, metalcore/deathcore) en Reformist (NL, progressieve metalcore).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s