Orlando Voorn, Amsterdam, 20 februari 1998 

Het is grauw en grijs in de Bijlmer vandaag. Ik verlaat een metrostation vol met graffiti en rondscharrelende junks en ga op zoek naar de plek waar ik met de Nederlandse techno-pionier Orlando Voorn heb afgesproken. Ik betreed een portiek waar ongure types rondhangen. De muziek van Voorn is rauw en donker, net als de flat waarin hij woont en zijn studio heeft.  

Hij kijkt schichtig om zich heen terwijl hij mij binnenlaat in het halfduister van zijn appartement. Alle gordijnen zijn gesloten.  Altijd alles dicht houden, is zijn devies. Het grenst aan paranoia. Als hij zijn apparatuur mee moet nemen voor een optreden dan vervoert hij die in een vuilniszak.  

Orlando Voorn by Michel Mees

Ik maak een portret voor de gesloten luxaflex en zonder dat ik het hoef te vragen kijkt Orlando alsof hij de rauwheid van deze plek op zich af ziet komen. 

Over… Beeldverhaal

Michel Mees is fotograaf. De afgelopen 25 jaar fotografeerde hij talloze binnen- en buitenlandse artiesten. Tegenwoordig is hij voornamelijk buiten de muziek bezig als fotograaf maar speciaal voor MuziScene blikt hij hij terug op zijn omvangrijke oeuvre. Wat zien we? Hoe kwam het beeld tot stand? De making of... verteld door de Meester zelf.
Neem voor meer werk van Michel ook eens een kijkje op http://www.michelmees.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s