Personal Trainer – Gazebo

Ach, het past ook wel bij het vrolijk chaotische gezelschap Personal Trainer. Terwijl het onlangs verschenen 10 inch vinyl nog met de post onderweg is uit Engeland – dat duurt tegenwoordig eeuwen – en er kennelijk ook iets mis ging met de digitale onthulling, is de ep Gazebo nu toch plots beschikbaar voor streaming. Reden voor een welgemeend Hoera!

Personal Trainer, u weet wel, dat wisselende gezelschap met vooral heel, heel veel mensen tegelijk op het podium met als stralend en rondhuppelend middelpunt Willem Smit van onder andere Canshaker Pi. Dat chaotisch ogende gezelschap had tot nog toe een enkele single uit, maar verder helaas nog niets. Daar is nu een einde aangekomen, op passende enigszins onvoorspelbaar chaotische wijze. Een ep met vijf liedjes. Deels thuis opgenomen. Niet dat dat hinderlijk te horen is, trouwens. Klinkt als een klok.

Nogmaals een welgemeend hoera! Want al zijn het er maar vijf, het is wel vijf keer uiteenlopend van verschrikkelijk leuk tot gewoon leuk. Net als Canshaker Pi of dat andere gelegenheidsgezelschap The Industry grossiert de scene rond Smit in scherpe indiedeuntjes, kernwoorden: rammelend en inventief. Het nummer Politics kenden we zo langzamerhand al wel, maar is een knap liedje waar je vrolijk van moet worden. Geldt ook voor Fiddlefunk, pure collegerock op een lekker swingend ritme mét koebellen en jengelende gitaren. Muscle Memory is ook al uitgebracht als single en volkomen raar, met rollende rrr, als een koortsdroom met een gruizig vrolijk einde. Crops is het punkig uptempo nummer dat niet mag ontbreken, met klokkenspel en uit de hand lopende brug. Stephen Malkmus is met zekerheid trots op ze omdat het nummer op het oog volkomen richtingloos alle kanten op gaat, onderweg naar… onbekende bestemming. Desondanks het minst bijzondere van de vijf.

De ep sluit af met The Loozer. Ook zo’n Pavement-achtig rammelend gitaarliedje met een gezonde laat-maar-waaien-instelling. Slacker noem je dat in het jargon, toch?

Gazebo is in de eerste plaats een bevestiging van het bestaan van Personal Trainer. Dat is misschien gelijk de grootste waarde ervan. Iedereen die er en bijdrage aan levert, kan er nu ook niet meer zo maar mee stoppen. Vinden wij. Dus, op naar meer hiervan! We lusten er pap van.

2 gedachtes over “Personal Trainer – Gazebo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s