Rotterdamse Popweek: te veel, echt veel te veel

Vandaag 4 november start de Rotterdamse Popweek. Een week lang zul je overal merken dat Rotterdam een popstad is. Geen discussie over mogelijk. Het aanbod is een week lang rijk. Eigenlijk is er te veel, echt veel te veel. Voor een compleet overzicht surf je ouderwets naar de website van de Popunie, alhier dus.

Wij tillen er twee zaken uit. Deze Rotterdamse week kenmerkt zich namelijk ook door een niet onaanzienlijk aantal releases van Rotterdamse acts. Smudged, El Fatso en Tramhaus hebben we je al genoeg in je haar gesmeerd, maar op 11 november volgt er nog een bijzondere: het spoken word-album van The Bullfight. Eerder schreven we over hun indrukwekkende project rond murder ballades, en komende week zul je bij ons meer kunnen lezen over dit nieuwe en minimaal even indrukwekkende project. Het nieuwe album, met alles wat er omheen bij hoort, kun je gaan bewonderen bij de albumpresentatie in Studio De Bakkerij. Luister en huiver hieronder ter oriëntatie maar eens naar de track die de Rotterdamse band maakte in samenwerking met niemand minder dan Henry Rollins. Ook zo benieuwd hoe ze dit live gaan uitvoeren? Dan zien we je 11 november in Rotterdam-Noord.

Zaterdag 5 november strijkt Popronde neer in Rotterdam. Ook een aanrader. In tal van zalen kun je het opkomende uit Nederland afkomstige poptalent gaan checken. Eerder schreven we al over Popronde in Delft. Lees dat, dan weet je wat je te wachten staat. Ook hier geldt: het is te veel, veel te veel. Tips uit de losse pols: Wasted Youth Club in Kaapse Will’ns; Marathon en Huub Prins in Roodkapje; Shaemless in de Zondebok & ’t Zwarte Schaap; De Toegift in Donner en Bumble B Boy in Markthal. Maar ga gewoon rondlopen en laat je verrassen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s