Wasted Youth Club – WYC ep

Alles, maar dan ook alles rond het Arnhemse gezelschap Wasted Youth Club straalt een gezond ‘bekijk het maar’ uit. De naam uiteraard, ook het feit dat ze na het uitbrengen van vijf singles het tijd vinden om een ep uit te brengen, met daarop diezelfde vijf nummers. En niet te vergeten dat ze in hun biografie alles uit de kast trekken om maar niet te burgerlijk over te komen: ze noemen zichzelf professionele drinkers (en we nemen aan dat ze het niet over Fanta hebben) en beschrijven hun muziek ‘zoals je dronken vette hap smaakt: vies lekker’.

En laat al het bovenstaande nu een aardige samenvatting zijn van wat je te horen krijgt als je hun ep opzet. WYC is voorbij voor je er erg in hebt, de vonken vliegen je om de oren, maar niet alles blijft plakken. Het is vooral heel veel energie en inzet: garagerock pur sang. De leukste momenten volgen als er niet alleen maar wordt gegooid en gesmeten. In Bar Fight bijvoorbeeld – een goede titel voor een song van deze heren – gaat halverwege even de voet van het gaspedaal en is er tijd en ruimte voor een licht psychedelisch uitstapje. En dat doet de spetterende snelle krakers van deze band goed: het brengt broodnodige dynamiek en maakt het beluisteren van de ep aangenaam.

Die nuance is niet in elke track terug te vinden. Ciggie bijvoorbeeld moet het hebben van een mee te brullen refreintje, maar beukt er van a tot z op los. Zweterige rock en roll, jawel. Maar ook het ene oor in, het andere uit. Gelukkig gaan we er uit met Worth It, een track op een wat lager tempo, geslaagd een liedje met een oorwurm van jewelste als refrein.

Wasted Youth Club, de minst ideale schoonzonen uit Arnhem, overtuigen ons met hun ep vol singles dat ze live ongetwijfeld borg staan voor een fiks feest. En laten we daar nu heel erg behoefte aan hebben!

Een gedachte over “Wasted Youth Club – WYC ep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s