Youth Sector – Adult Contemporary

We zagen ze op Left of the Dial vorig jaar. En ze toverden een onuitwisbare glimlach op het gezicht van een hoop mensen. Niet alleen omdat we eindelijk weer eens een boel bands konden checken in korte tijd met heel veel mensen die er allemaal zin in hadden, maar natuurlijk ook om hoe ze eruit zien en de vrolijke springerige muziek die de Engelsen maken. Nu hebben ze een tweede ep en die komt precies op tijd: kijk de persconferentie van 15 februari nog een keer terug en zet deze vier liedjes dan keihard op: goed humeur gegarandeerd!

Op Adult Contemporary zet de vijfkoppige band uit Brighton nog nadrukkelijker een stap richting knotsgekke vrolijke en dansbare muziek zoals ooit door Devo werd gemaakt. Vol tong-in-de-wang-teksten waarin de band actuele zaken op de hak neemt. En net als bij Devo spelen ook bij Youth Sector toetspartijen en gekke geluidjes een hoofdrol. Ten opzichte van dat voorbeeld uit een ver verleden is er een absolute hoofdrol voor het geweldige vingervlugge baswerk van Josh Doyle. Dat maakt dat je Youth Sector ook nadrukkelijker kunt onderbrengen bij de term punkfunk. Ten opzichte van Devo is het misschien wel net wat minder ‘arty’. De band rond zanger Nick Tompkins maakt melodieuze liedjes zonder te veel fratsen: het ligt gewoon hartstikke goed in het gehoor, een lekkere snack. Een snack die net als een zak chips smaakt naar meer, dus kijken we halsreikend uit naar een debuutplaat vol lekkers als Is Blood en Self Exile.

Genoeg over deze vier liedjes. Zet ‘m op, en laat de hanglampen bij je onderburen dansen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s