Jellephant & The Phantoms – Spills live at Willemeen

Ja potverdomme, we vonden Spills van Jellephant & The Phantoms misschien wel de beste gitaarplaat van 2021 en nu brengt de entourage rond Jelle Haagsma gewoon een live versie van dat album uit. Opgenomen in Willemeen, in die paar weken in het najaar van 2021 dat we weer naar concerten mochten.

Nu bevallen live platen vaak niet zo heel erg, vaak omdat de productie gewoon niet echt top is. Maar die jongens uit Arnhem flikken het ‘m weer. Het is nauwelijks te onderscheiden van die eerste versie en dat duidt misschien wel op het feit waarom we de studioversie zo goed vonden: het zijn echt geweldige ruwe diamantjes van liedjes die is ook in hele korte tijd maar wel vet opgenomen: goudeerlijk. En de live versie doet daar nog een schepje eerlijkheid bovenop en doet aan de vette sound niet onder. Leuk dat nu ook het publiek is te horen, maar gelukkig niet hinderlijk.

Bedankt Jelle en vrienden. Jullie parkeren ons nu voortaan voor de platenkast voor een vreselijk tragisch dilemma: zetten we de ‘nette’ studioversie op, of de ietsjepietsje rauwere live versie? Absolute topplaat, alweer!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s