Henry Rollins levert bijdrage aan nieuw werk The Bullfight

Punkrock-legende Henry Rollins levert een bijdrage aan het nieuwe album van de Rotterdamse formatie The Bullfight. Dat meldt Thomas van der Vliet van de band.

Rollins, die in februari 2021 zestig jaar oud wordt, stond in de jaren tachtig met zijn band Black Flag aan de wieg van de Amerikaanse hardcore punk. In de jaren negentig startte hij zijn eigen Rollins Band. Meer recentelijk staat hij bekend om zijn spoken word-optredens.

Volgens Van der Vliet is er al enige tijd contact via het management van Rollins en is nu bevestigd dat hij meewerkt aan het nieuwe album van de Rotterdammers. Het zal een spoken word-bijdrage zijn. Het nieuwe album van The Bullfight heeft opnieuw een thema: film/fiction noir. „Ons nieuwe album wordt groot en deels spoken word, en laat hij daar nou net erg bedreven in zijn”, vertelt Van der Vliet. „Erg tof inderdaad dat hij meewerkt, maar gaat nog wel even duren voordat alles af is vrees ik.” Naast spoken word komt er uiteraard ook muziek van de band op het album te staan, waarbij de structuur van couplet/refrein regelmatig wordt losgelaten.

The Bullfight bracht ruim een jaar geleden de plaat Eggs & Marrowbone uit, en geheel gewijd aan murder ballads. Het album is samen met een boekwerk vol kunstwerken uitgebracht. Ook aan dit album en boekwerk werkten tal van prominente muzikanten en kunstenaars mee.

Foto: henryrollins.com

2 gedachtes over “Henry Rollins levert bijdrage aan nieuw werk The Bullfight

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s