Britse bands uitgelicht op Grauzone 2022

Onder de titel ‘The Sound of Brexit’ zet het Grauzone festival op de komende editie Brits talent extra in het zonnetje. En dat levert intussen een aardige lijst met leuke acts op die in februari naar Den Haag komen.

Do Nothing kennen we nog van de editie 2019 van Left of the Dial. Daar maakten ze met hun dansbare artrock indruk. De band uit Nottingham heeft tot dusver twee ep’s op hun naam staan.

Net zo beloftevol – als je houdt van eigenwijze dansbare indiepop – klinkt het hagelnieuwe werk van Regressive Left.

Uit Londen komt Nuha Ruby Ra. Zij heeft naar verluid al een naam opgebouwd als East London’s avant-punk Queen. De single Sparky geeft de indruk alsof het een nieuwe Peaches is, met dito pittige teksten maar synthpop-begeleiding met de voeten in de jaren tachtig.

Tot slot maakt Grauzone bekend dat in het Sound Of Brexit-programma Well Yeah komt spelen. Over dit gezelschap is niet meer bekend dan dat het uit Manchester komt en wordt aangevoerd door Los Bitchos gitarist Carolina Faruolo. Luister naar de single Hello en je zult ontdekken dat Altin Gün nu ook volgers krijgt aan de overzijde van het Kanaal.

Grauzone is 11 en 12 februari op verschillende locaties in Den Haag. Naast het Sound Of Brexit-programma is er intussen een indrukwekkende line-up bekend gemaakt, met de belofte dat er nóg meer volgt. In de winter van 2022 kun je in Den Haag bijvoorbeeld PVA gaan zien – nog zo’n beloftevolle Britse synthpopband, maar ook Viagra Boys, Dool, King Hannah en het Nederlandse duo Spill Gold. Bijzonder belooft het optreden van Amenra te worden. Zij hebben een soundtrack gecomponeerd voor de filmklassieker The Mirror van Andrej Tarkovsky.

Voor meer informatie en tickets ga je naar de website van het festival

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s