Festivalnieuwtjes

Al bekomen van Lowlands en Pukkelpop en….. Gelukkig volgt er nog veel kleinschaliger plezier dit jaar, gewoon in je eigen stad. Een paar updates voor jullie op een rij.

Aanstaande zaterdag 27 augustus is er in de wijk Schiebroek een sympathiek festival te bezoeken, gratis en voor niks: Spot On Sciebrouck. Met op vier podia luistermuziek zoals van Annelie, de door muziek gedragen poëzie van Moze Naél en Winterdagen, het nieuwste Rotterdamse talent Elephant, pittige Nederlandstalige pop van Le Motat, maar de hemel zij geprezen ook met oudgedienden als de Amazing Stroopwafelstot èn met het beste uit de stuiterende Rotterdamse Nieuwe Lichting-stal: Het Gezelschap en Smuged. Het festival terrein is te vinden bij Natuurtalent Schiebroek, dicht bij de Doenkade. Het begint om 13 uur en tegen half 11 in de avond wordt het er weer rustiger. En oh ja, er is ook een silent disco en natuurlijk ontbreekt altijd strak in het pak dj Roccalberti niet met zijn stokoude singltjes!

In Arminius in het centrum van Rotterdam wordt diezelfde dag de spot op een andere kwestie gezet: het toxisch gedrag van mannen in de muziekindustrie en het recht op abortus. De Rotterdamse band Vulva presenteert een nieuw album en doet dat met een avond- en nachtprogramma dat bijna de naam festival verdient: drie bands, voorlichting, discussie en een afterparty in Rotown.

De Rotterdamse evenemententrein dendert door en vrijdag 2 en zaterdag 3 september kun je in het havengebied ingeklemd tussen Rotter- en Schiedam naar Momo Frabrique: een festival dat én muziek van allerlei aard én de stadsontwikkeling in het havengebied viert. Het gebeurt er allemaal bij BIT, Brutus, Keilecafé, Keilecollectief, de Voedseltuin en Weelde. Kijk voor uitgebreide informatie, tickets (want niet gratis) en de line-up op de website van Motel Mozaïque.

Om Baroeg Open Air bij te kunnen wonen, moet je je portemonnee voor een relatief bescheiden bedrag trekken, maar met het programma dat nu in zijn geheel bekend is, moet dat toch niet het probleem zijn. Voor liefhebbers van de wat hardere kant van de popmuziek kan zaterdag 10 september in het Rotterdamse Zuiderpark gaan kijken en luisteren naar onder andere Napalm Death, VNV Nation, Atari Teenage Riot, Hardcore Superstar en uit Rotterdam Thanatos. Nieuw deze editie is het podium Stroomstoot: daar komen je dansbenen naar alle waarschijnlijkheid niet levend uit.

Hou je van dansen, liefst dan heb je dat zelfde weekeinde een lastige keuze te maken: of naar Stroomstoot-podium op Baroeg Open Air, of naar het Festival Downtown. Het Willemsplein, het Eendrachtplein, Worm en Rotown vormen verspreid over vrijdag 9 en zaterdag 10 september de plek waar je los kunt gaan op alle mogelijke vormen van moderne dansmuziek. Van Bob Uit Zuid via jazzy Brintex tot en met Kay Slice of Unruly Phoenix. Bekijk de hele line-up maar eens goed: voor ieder wat wils. Ook het tijdschema is intussen bekend. Je moet er wel een kaartje voor kopen!

In de ochtend begint het al herfstachtig fris en vochtig te worden. Left of the Dial nadert! Vandaag maakte het meest ambitieuze festival van Rotterdam nog weer een hele stapel nieuwe namen bekend die je hoogstwaarschijnlijk nu nog niet kent. Herstel: Rotterdams talent Library Card is ook toegevoegd aan de ellenlange lijst, en die mag voor je geen onbekende meer zijn. Voorts kondigt Left of the Dial aan: Ailbhe Reddy (IE); Bat Eyes (BE); Borokov Borokov (BE); De Witte Kunst (NL); Divorce Finance (UK); Film Noir (FR); Ghost Car (UK); Hala (US); Humour (UK); Huub Prins (NL); Jake Xerxes Fussell (US); Kyoto Kyoto (UK); LAFFF BOX (DE); Lambrini Girls (UK); Lime Garden (UK); Noon Garden (UK); O. (UK); Oscar Browne (UK); Pet Shimmers (UK); Pronk (NL); Sacrificial Chanting Mood (NL); Tallies (CA); Teeth Machine (UK); Ventriloquism (NL); Yabba (UK). Tot slot: het festival kondigt mooie samenwerkingen aan met een vooraanstaand Engels So Young Magazine en de avontuurlijke Rotterdamse boekers Nospray: beide staan garant voor nog meer namen waar je nog niet van hebt gehoord en gaan elk een podium cureren. En ja, ook dit festival heeft zijn prijs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s