Snobs over off key, muziekindustrie en aanstelleritis 

Ik ben een hopeloze romanticus. Dit werd mij maar weer eens duidelijk bij een optreden vorige week van een opwindend nieuw bandje dat de hype (muzikaal) volledig waar maakt. Ik noem geen namen. 

Door: Bert Toet  

Gezien de lekkere off key, grappige en toch muzikaal heel interessante dingen die op mij afkwamen van deze dames, had ik mij enorm verheugd op een lekker off key, grappig en toch muzikaal heel interessant optreden. Helaas werd mijn vrolijkheid al snel getemperd doordat er een volledige ploeg aan, overduidelijk verder niet gevoelsmatig aan het bandje gerelateerde, professionals over het podium struinde om de boel klaar te zetten. Elke gitaar werd drie keer gestemd, elk snoertje tot op de centimeter weggehangen.  
Vervolgens kwam er nog een bozige stage manager mevrouw die alles nóg maar een keer naliep, geïrriteerd orders uitdeelde en alle microfoons een keer of drie testte. Ik werd er een beetje nukkig van. Dit was geen bandje meer, hier werd een product gepresenteerd. Toen er vervolgens net voor de eerste tonen ook nog een twintigkoppige ploeg VIP’s aan kwam zwalken die alle trouwe fans die al een uurtje of anderhalf hun mooie plekje aan het bewaken waren opzijschoof, was mijn maat vol.
Aansteller die ik ben. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s