Molly Burch – Romantic Images

De Amerikaanse zangeres Molly Burch groeide op in California. Van jongs af aan is zij een fan van jazz-zangeressen als Billie Holiday en Nina Simone. Het leidde ertoe dat zij zich schoolde als jazz-vocalist aan de Universiteit van North Carolina. Na haar studie te hebben afgerond vestigde zij zich in Austin. Romantic Images is haar vierde studio album, dat net als de succesvolle voorgangers garant staat om hoge te gooien. Het bevat aangename pop en consistente nummers, die geen van allen de neiging hebben hun kopje boven het maaiveld uit te steken. 

Romantic Images bevat diverse oorwurmen en kan op singlegebied worden uitgemolken van a tot z. Wat dat betreft zijn de reeds verschenen singles, albumopener Control, Heart Of Gold, Took A Minute en Emotion exemplarisch voor de kwaliteit en de vorm van de overige zes composities die een plek hebben verworven op Romantic Images. Het titelnummer, dat zomaar de vijfde single zou kunnen zijn, begint met een elektronische beat die lijkt op een hartslag. Burch zingt met haar hese stem over een koortsdroom waarin ze fantaseert over een geliefde.  

Haar stem is onmiskenbaar haar handelsmerk, maar daarmee doen we Burch’s kwaliteiten als songwriter te kort. Dat haar teksten veelal gaan over liefdesverdriet en verlies, maakt haar nummers niet tot smartlappen. Bovendien zijn ze veelal upbeat, waardoor er van mineur geen sprake is. Hoewel het grotendeels elektronische muziek is, kan op bijvoorbeeld New Beginning worden genoten van een ingetogen gitaarsolo. Ook de samenwerking met Wild Nothing op Emotion komt de diversiteit van het album ten goede. Het funky en zwoele dreampop nummer gedijt goed op een discobeat.  

Romantic Images is een uitstekend popalbum. Dat het geen specifieke uitblinkers bevat, bewijst dat alle nummers hoogstaand zijn. Na enkele luisterbeurten worden de onderlinge verschillen tussen de nummers uitvergroot en ga je ze individueel meer waarderen. Burch weet met Romantic Images de luisteraar te boeien van het sprankelende openingsnummer Control tot het broeierige slotnummer, de ballad Back In Time. Het wachten is op de nieuwe single, tot die tijd kunnen weddenschappen hierover worden afgesloten, want het is voor geen van de nummers een gelopen race. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s