Het mocht niet, maar het gebeurde toch

Vorig week kwamen er vijf bands op bezoek in Rotown. Drie bands waren er voor sessies die we opnemen voor het tv-project van Left of the Dial, de andere twee bands deden een optreden voor publiek. Twee jaar geleden hadden we het een gemiddelde week genoemd.
Maar dat was het niet.

Een van die bands gaf het allereerste concert in Rotown voor publiek in anderhalf jaar tijd. Ik had me vooraf voorgenomen er niks over te schrijven. Hoe bijzonder is het nou helemaal; élke zaal heeft eindelijk weer optredens, iederéén ziet voor het eerst in lange tijd weer bands op een podium staan. Daar heel druk over doen, leek me wat al te melodramatisch.

Maar het was wél bijzonder.

Hoewel ik er echt zin in had, had ik me er niet al te veel van voorgesteld. Het waren shows voor 30 man die op anderhalve meter van elkaar, zittend op een stoeltje met een gesloten bar naar wat muzikanten zouden gaan kijken. We hebben allemaal weleens concerten onder betere omstandigheden gezien. Maar goed, hoe je het ook wendt of keert, het was toch maar mooi een concert.

Vlak voor de deuren opengingen, drentelden we zenuwachtig door Rotown om nog een keer te controleren of alles volgens het protocol klopte. Het publiek kwam binnen, de band begon en de eerste twintig minuten heb ik met een brok in mijn keel staan kijken. Anderhalf jaar is best lang.

Bij het tweede uur gebeurde er iets waardoor het publiek plotseling als één man opstond. Dat mag natuurlijk niet, dus laten we het erop houden dat de bezoekers dachten dat de show was afgelopen en nog een half uur lang heel ritmisch bezig waren hun jas aan te trekken, terwijl de band per ongeluk toch doorspeelde.

De stemming was euforisch en de tranen stonden niet alleen bij mij in de ogen, om me heen had iedereen het moeilijk zich groot te houden. In recensies lees je weleens over ‘een kolkend Rotown’, maar dat dat ook op een zaal met maar 30 bezoekers kan slaan, had ik nooit gedacht.

We zijn er nog niet, maar het komt nu wel heel dichtbij.

Minke Weeda

Foto: Marcel Boshuizen/Rotown

Een gedachte over “Het mocht niet, maar het gebeurde toch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s