Nagasaki Swim – The Mirror

Achter Nagasaki Swim gaat de Rotterdamse duizendpoot Jasper Boogaard schuil. Het debuut van de band bestaat uit acht liedjes met een verdacht Amerikaanse sound. Pedal steel, folkrock sferen: het lijkt alsof het van een ander continent komt, in plaats van uit Rotjeknor.

Verklaring is dat Boogaard een poosje werkt in de Headroom Studios in Philadelphia. De studio is een episch centrum voor nieuwe alternatieve artiesten uit de VS, met als meest bekende vertegenwoordiger Alex G. Dat wetende, valt The Mirror van Boogaard opeens op zijn plek. Aha, zo zit dat dus.

De plaat bestaat uit rustig voortkabbelende gitaarliedjes. Introvert van sfeer, met altijd de wat korrelige stem van Boogaard in het centrum. Minder korzelige composities dan we van Alex G gewend zijn. Al doet ook Boogaard zijn best wendingen in zijn liedjes te bouwen die de luisteraar even doen opkijken. Maar het merendeel is rustig en vriendelijk van aard. Maar nooit schuurt het, nooit daagt het een luisteraar echt uit. Het is en blijft gewoon… lekker. Onze lichte voorkeur gaat op deze plaat uit naar dreampop-achtig Big Swan: welgeteld maar 1.46 minuut lang maar met een goudgerand Torii-achtig gitaarloopje.

The Mirror van Nagasaki Swim is een album dat een aanrader is voor liefhebbers van lieflijke folkrock met wortels in Amerikaanse country-tradities. Mooi klinkend opgenomen. Zo zullen er heel wat bands jaloers zijn op hoe vriendelijk tokkelend de akoestische gitaar in een nummer als The Water klinkt. Een nummer trouwens met een gastrol voor Molly Gemer, de violiste die ook mag meespelen bij Alex G.

Lees binnenkort op MuziScene.nl een interview met Jasper Boogaard!

2 gedachtes over “Nagasaki Swim – The Mirror

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s