Skegss – Rehearsal

De Australische indie-punkers Skegss komen drie jaar na het verschijnen van hun debuutalbum met opvolger Rehearsal. Dat ze geoefend hebben is duidelijk, al zingen ze in albumopener Down To Ride No time to rehearse”  en even later zelfs: “This is no rehearsal.”  

Rehearsal staat net als My Own Mess weer boordevol met lekker in het gehoor liggende punkrock. Het enige verschil is dat de nummers, hoewel nog steeds puntig, een weinig langer duren – gemiddeld zo’n drie minuten, dus we hoeven niet bang te zijn dat we ons snel gaan vervelen. Die angst is hoe dan ook ongegrond, want Rehearsal is gerust gevarieerd te noemen. Net wanneer je denkt dat je een rode draad hebt gevonden, komt er ineens weer een nummer voorbij dat dan toch weer verrast, zoals het grungy Fade Away

Wie kan genieten van het debuut van het Australische trio kan de opvolger zonder risico aanschaffen, al moeten we daarbij aantekenen dat Rehearsal een tikje minder rauw is. Het recept lijkt echter nauwelijks veranderd: geinige gitaarakkoorden, die regelmatig bijna akoestisch klinken en refreinen die uitnodigen om mee te zingen maken dat we ons regelmatig in een Ierse Pub wanen. Een goed voorbeeld is Picturesque Moment dat prompt wordt gevolgd door Under The Thundereen nummer waarin elektrische gitaar en stevige drums de toon zetten, voordat er weer zo’n heerlijk refrein volgt, op de hielen gezeten door een dito riffje, zodat je niet anders kunt dan het te bombarderen tot oorwurm-anthem dat het zowel in pub als op festival uitstekend zou doen. Pakkend en poppy. 

Voor wie nog niet bekend is met Skegss noemen we hier enkele bands ter referentie. Zo menen we soms wat van The Clash terug te horen. Opener Down To Ride lijkt bijvoorbeeld wel een kruising tussen The Clash en Gaslight Anthem. Ook The Menzingers popt zomaar op in onze gedachten. Luister wat dat betreft maar eens naar Sip of Wine, dat heerlijke wisselingen in tempo en ritme bevat.  

Zo, genoeg associaties en referenties. Wie zich aangesproken voelt, wil inmiddels vast wat luisteren. Check in dat geval vooral de videoclip hieronder van single Bush TV, die tegelijk met het album is verschenen.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s