Waltzburg – Let’s All Pretend EP

Verfrissend, dat is misschien de juiste omschrijving van de nummers op de EP Let’s All Pretend van Waltzburg. De Nijmeegse formatie heeft ervoor gekozen om, na verschijnen van hun debuutalbum Cut The Wire, nu een EP uit te brengen.

Door: Ronald Houtman

Verfrissend slaat op de muzikale kant van de EP. De nummers hebben een luchtig karakter en liggen daardoor lekker in het gehoor. De prettige zangstem van Menno Krivokutya levert hier zeker een bijdrage aan. Evenals de subtiele meerstemmigheid in vier van de vijf nummers.

Om de teksten te omschrijven is ‘verfrissend’ niet het juiste woord. De titel van de EP is uitstekend gekozen; de teksten gaan over onzekerheid, jezelf anders voordoen dan je werkelijk bent, schijnzekerheden en je vervolgens afvragen hoe je uit die vicieuze cirkel komt. Het is juist deze tegenstelling die op deze EP een mooi spanningsveld creëert.

In de eerste twee nummers wordt min of meer dezelfde sfeer neergezet, hoewel de nummers zeker niet op elkaar lijken. Het derde nummer, Sure Shine, is meer uptempo. Hier is ook het kenmerkende gitaargeluid te horen, wat ook op oudere nummers de handtekening van Waltsburg lijkt te zijn. Maar ook hier weer: laat je niet voor de gek houden door de vrolijk aandoende melodie.

De sfeer van Sure Shine wordt mooi doorgetrokken naar Inbetween, het vierde nummer op de EP. Het heeft een mooi einde, waarna het slotnummer, The Land, ook weer rustig begint. Dit is zonder twijfel het fraaist opgebouwde nummer van de EP. Ook bewijst Waltzburg met The Land eens te meer een andere muzikale sfeer te kunnen laten horen.

Let’s All Pretend is zonder meer een aangename EP. Het zijn maar vijf nummers, maar de opbouw is prima en het doet verlangen naar een volgend album van Waltzburg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s