Elephant – Elephant EP

Elephant werd geboren in het jaar waarin de muziekwereld ogenschijnlijk volkomen op zijn gat ligt. Dat optreden even niet aan de orde is, deert het Rotterdamse viertal niet. Gelukkig slaan ze adviezen van labels en bookers in de wind dat je nu niks moet uitbrengen en debuteren ze met een passend en veerkrachtig antwoord. Elephant EP is slechts vijf nummers lang, maar staat desalniettemin voor mijn gevoel tjokvol met aanstekelijke roots-geörienteerde indiepop. Single Midnight In Manhattan kwam reeds vorig jaar uit, maar luidt ook een nieuwe lente in. Zonnestralen uit je speakers, wie wil dat vandaag de dag niet?  

It may be midnight in Manhattan but here it’s time to rise. There is always some place better, don’t let it fool your eyes.’  Daar! Wat kan ik daar nog aan toevoegen? Behalve misschien dat het nummer als opener van de EP de perfecte opmaat is voor hetgeen volgt. De subtiele groove, dito gitaarwerk en mellow zang zijn op de nummers die volgen ook terug te horen. Elephant heeft een bijzonder prettig zonnig geluid.  

Het debuut werd opgenomen in de Electrosaurus Southern Sound Studio met producer Pablo van de Poel (DeWolff) en aan bijvoorbeeld Sun And Breeze is goed te horen hoe de bandleden elkaar hebben leren kennen. Dat was namelijk toen ze met The Cosmic Carnaval in de huid kropen van Fleetwood Mac. Wat zou het gers zijn als Christine McVie dit nummer eens zou coveren. Qua zang lijkt het haar op het lijf geschreven.  

Masterpiece is ook al zo’n schot in de roos. Niet alleen vanwege de naam, maar vooral ook in de uitvoering. De intro lijkt enigszins off-key, waardoor het je direct bij de lurven grijpt. De aandacht verslapt niet door de loepzuivere samenzang waarmee het nummer vervolgens in de steigers wordt gezet. Tel daar de boppende bas en het hypnotiserende gitaarspel bij op en verdomd, de naam is de spijker op de kop! 

Ik zou kunnen doorgaan met het bespreken van alle nummers, maar beter ga je zelf luisteren. Daarom wil ik deze ruimte gebruiken voor een aanbeveling. De plaat wordt namelijk donderdag 18 maart aanstaande online losgelaten op de wereld en je kunt daarbij zijn door je aan te melden via het event op de Facebookpagina van de band. Behalve de singles Midnight In Manhattan en Bird’s Eye hoor je dan meteen live wat Elephant nog meer voor je in petto heeft. Geloof me, dat wil je. 

2 gedachtes over “Elephant – Elephant EP

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s