Peter Steele, Maaspoort ‘s-Hertogenbosch, december 1999

We zitten te wachten in het halletje voor de kleedkamers van de Maaspoort. De persdame van de platenmaatschappij is net met haar baan begonnen. Het is een paar dagen voor Kerst en we wachten op Peter Steele, de frontman van Type O Negative. Dan gaat de deur open. Onvermijdelijk schrikken we even. De woest uitziende man moet bukken om door de deuropening te kunnen stappen. Daar is hij dan. Zijn gezicht staat op onweer. Alsof Thor in hoogsteigen persoon voor onze neus staat. De persdame stelt zich voor.  

‘My condoleances,’ antwoordt Steele en hij wendt zich naar mij.
‘You’re the photographer, shall we begin?’ 

Peter Steele by Michel Mees

Alleen met hem in de kleedkamer vertelt hij over het wurgcontract met zijn platenmaatschappij en hoe hem dat frustreert. Enigszins opgefokt poseert hij voor mijn camera. Zodra we klaar zijn, daalt er een zachtheid over hem en terwijl ik mijn spullen inpak, bedankt hij me uiterst vriendelijk. Terwijl we de kleedkamer verlaten, wenst hij mij en mijn familie een vredige Kerst en een liefdevol Nieuwjaar toe.  

Over… Beeldverhaal

Michel Mees is fotograaf. De afgelopen 25 jaar fotografeerde hij talloze binnen- en buitenlandse artiesten. Tegenwoordig is hij voornamelijk buiten de muziek bezig als fotograaf maar speciaal voor MuziScene blikt hij hij terug op zijn omvangrijke oeuvre. Wat zien we? Hoe kwam het beeld tot stand? De making of... verteld door de Meester zelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s