Maassilo

We waren in de Maassilo. Niet voor een concert of een festival, maar om opnames te maken voor ons magazine. Als je er vorig jaar binnen kwam lopen, struikelde je over de podiumdelen en lampen. Nu moesten we tussen de veldbedden door laveren om bij de plek te komen waar voorheen het podium stond. De Maassilo is namelijk een tijdelijk opvang voor daklozen geworden. Als er geen concerten, of feesten mogen worden georganiseerd, kan het gebouw maar beter voor iets anders nuttigs worden gebruikt natuurlijk.

Terwijl we er rondliepen, dacht ik terug aan 2018. Toen speelde er een Engelse band met een overijverige tourmanager. Hij was de halve middag bezig geweest met het zorgvuldig aanbrengen van pijlen op de grond tussen de kleedkamer en het podium. Over het algemeen lukt het bands prima om die amper tien meter zonder verdere aanwijzingen af te leggen. En voor het geval iemand zich toch vergist, staat onze stagemanager klaar – met zaklamp – om ze de goeie richting op te sturen. Maar met een beetje gründlichkeit is verder niks mis, dus ik kon het geplak van de tourmanager wel waarderen.

Zodra de band die avond op het podium stond, pakte de tourmanager direct een rol tape en ging aan de slag om alle pijlen om te draaien. Dat leek me al een klein beetje overdreven, maar ik was pas echt verbaasd toen de band voor de toegift even naar achteren liep en hij wéér de pijlen omkeerde. Hoeveel drugs moeten die bandleden in de jaren 80 hebben gebruikt dat ze binnen 3 minuten niet meer weten waar het podium is waar ze net nog op stonden?

Maar dit terzijde.

We waren in de Maassilo om wat beelden te schieten voor onze mini-documentaire ‘Van V11 tot Maassilo’ die in het Rock ‘n’ Roll Highschool Magazine verschijnt. Rotown is er trots op om – in samenwerking met veel partijen – artiesten door heel de stad een podium te kunnen bieden. Het mooiste is het als het lukt om op die manier een band te begeleiden van de kleinste naar een van de grootste zalen. Van V11 tot Maassilo dus.

Het beste voorbeeld daarvan is misschien wel het Rotterdamse De Likt. Die hebben zo’n beetje elke zaal van Rotterdam wel gezien en in 2019 lukte het hen om geheel op eigen kracht de grote zaal van de Maassilo uit te verkopen. Toch een vrij glorieus moment en in onze mini-documentaire zullen ze uitleggen hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen. Voor wie niet tot 2 april kan wachten, hebben we alvast de eerste beelden:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s