Lucero – Should’ve Learned By Now

Toen ik Should’ve Learned By Now van de Amerikaanse country-punkrockband Lucero voor het eerst luisterde, moest ik denken aan vroeger, toen ik cd’s leende bij de plaatselijke openbare bibliotheek. Vaak had ik geen idee wat ik mee naar huis nam, en even vaak werd ik aangenaam verrast. Lucero voelt als zo’n ontdekking. Omdat de band met name in Amerika toert, zal het oeuvre voor de meeste lezers net zo onbekend zijn als voor mij. Welnu, liefhebbers van Bruce Springsteen, The Gaslight Anthem en Drive By Truckers doen er goed aan vooral nog even door te lezen.  

Lucero is een samensmelting van rock en country, die afwisselend extra op smaak wordt gebracht met punk- en pubrock, zoals op opener On Last F.U. en Buy A Little Time en soul, zoals op She Leads Me en Raining For Weeks. Naast meeslepende nummers als Nothing’s Alright en titelnummer Should’ve Learned By Now, die meanderen tussen stevige alt-country melodieuze rock, blijkt de band ook uitstekende verhalende country(ballads) in huis te hebben, zoals Drunken Moon, country met een jangly piano en Time To Go Home, met even jangly gitaar.  

Should’ve Learned By Now is een bonte verzameling van (meestal) vrolijke rock-‘n-rollnummers die klinkt als authentieke americana, en Lucero blijkt een band die het waard is om nader te ontdekken.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s