Kortdurende boycot

Ik ben het even helemaal kwijt. Waren we het WK nou aan het boycotten, of niet? Ik dacht dat alleen de meest diehard voetbalfans keken en dat de rest uit protest de tv niet aanzette. Vanwege de mensonterende behandeling van de arbeidsmigranten, de waanzinnige vervolging van LHBTQI-mensen in Qatar, of gewoon, omdat de FIFA een corrupte bende is. 

Niet dat ik er verstand van heb, maar het leken mij eerder dit jaar allemaal prima redenen om de oranjegekte aan ons voorbij te laten gaan. We hebben aanstaande vrijdag dus gewoon twee concerten gepland. Inderdaad, precies wanneer het Nederlandse elftal speelt. Dat wisten we natuurlijk niet op het moment dat deze bands werden geboekt, maar toevallig kwam het zo uit. Wij vonden dat wel best, maar dat blijkt niet bij iedereen even goed te vallen. 

Nu Nederland de kwartfinales heeft bereikt, worden we overspoeld met mails van mensen die willen weten ‘hoe we dit gaan oplossen’. Sommigen vragen het vriendelijk, andere mails zijn vrij agressief van toon, want kennelijk mag je je als een hooligan gedragen als het over voetbal gaat. 

Niet dat dat verder wat uitmaakt, je kunt nog zo boos worden, wij gaan niks aanpassen. Wij zijn er voor bands en niet voor het voetbal. 

Mensen houden zelden oneindig vast aan hun principes en een boycot is natuurlijk makkelijker als jouw favoriete team in de eerste ronde al is uitgeschakeld. Daarom een tip: mocht je vrijdagavond naar Elephant in Rotown willen, of wil je bij het laatste concert zijn dat De Dijk ooit in Rotterdam zal geven, hou Ticketswap dan in de gaten. Grote kans dat er nog wel wat tickets vrij komen van mensen die meer van sport dan van muziek houden.  

Minke Weeda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s