Op zoek naar een drummer (ik leer het ook nooit)

Om 22.30 uur meldde een man van een jaar of vijftig zich bij de deur van Rotown. Hij kwam voor de dansavond. Iemand legde hem uit dat die pas om 23.00 uur begon en dat er nu nog een concert bezig was. Een beetje mopperend droop hij weer af. 

Klokslag 23.00 uur stond ik samen met een collega achter de dj-booth. We hadden de eerste plaat nog maar net ingestart toen de man gehaast kwam aanlopen. Hij priemde zijn vinger in mijn gezicht en zei: ‘Ik zoek een drummer!’

Ik begreep niet direct wat hij bedoelde. Onze productiemanager bij Rotown is een drummer, was hij op zoek naar hem? Of wilde hij misschien een band beginnen? 

Ongeduldig verklaarde hij zich nader: ‘Ik zoek dus een drummer die ook zingt. Zoals Phil Collins.”

Aha! De logica om naar een dansavond te komen en dat aan de dj te vragen, ontging me, maar dit soort gesprekken heb ik oneindig gevoerd, dus ik begon meteen vrolijk op te sommen:

‘Nou, The Band natuurlijk en in Nederland had je Vitesse. En Karen Carpenter, die drumde ook…’

Ik wilde nog verder gaan, maar hij schudde geïrriteerd zijn hoofd. Die bedoelde hij allemaal niet. ‘Gek word ik ervan, ik kan er gewoon niet opkomen en het is nergens te vinden,’ zei hij en verdween weer. 

Twee platen later was hij terug. Hij keek nu heel triomfantelijk. ‘Weet je het al? Ik dus wel. De Fine Young Cannibals, die bedoelde ik!’

Ik had gewoon mijn duim moeten opsteken en ik was er vanaf geweest. Maar dat kan ik niet. 

‘Fine Young Cannibals hadden geen zingende drummer.’

‘Hoe bedoel je, ze hadden wél een zingende drummer hoor.’

‘Nee, echt niet. De zanger was Roland Gift en misschien dat hij ooit achter een drumstel heeft gezeten, maar het was echt niet ook de drummer van de band.’

‘Jawel, wacht maar, ik zal het je laten zien.’

Hij ging op het bankje naast de dj-booth zitten en pakte er zijn telefoon bij. Drie platen lang zat hij driftig over het scherm te vegen. Toen stopte hij zijn telefoon weg en kwam weer voor me staan.

‘Het klopt hoor. Fine Young Cannibals. Zingende drummer. Ja oké, maar bij één nummer, maar ik had wel gelijk.’

Hij verdween meteen richting de deur. 

Tegen beter weten in en tevergeefs heb ik heel de zondag YouTube afgestruind op zoek naar een filmpje van een drummende Roland Gift. 

Minke Weeda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s