Junior Boys – Waiting Game

Het Canadese duo Junior Boys verrast met een stevige ommezwaai op hun zesde album Waiting Game. Zes jaar hebben ze gedaan om dit nieuwe album te presenteren. Op Big Black Coat uit 2016 hoorden we nog een elektronische act met warme sounds en licht dansbare tracks die zich liet beïnvloeden door collega’s als Caribou of Kruder & Dorfmeister. Dat dansbare ingrediënt is de deur uit gewerkt. Wat overblijft is een ambient klinkend album, ingehouden, sfeervol.

Zet Waiting Game voor een eerste keer op en er is een grote kans dat die eerste luisterbeurt volledig aan je voorbij gaat. Zo zacht en ingehouden klinken de tracks. Het duo Jeremy Greenspan en Matt Didemus was ook in hun voorgaande werk al niet van het smijten met veel instrumenten, maar nu bereiken ze een nieuw hoogtepunt in minimalisme. Maar hier gaat op wat wel eens over stille mensen wordt gezegd: zij zeggen niet veel, maar als zij iets zeggen, dan is het raak. En zo is het met Junior Boys op Waiting Game: elke aanslag op een instrument, elk gezongen woord telt. Met een mooi resultaat.

Waiting Game is een album voor de aandachtige luisteraar, maar palmt je ook gegarandeerd in met een bijzondere sfeer en een warme elektronische sound.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s