Lee Fields – Sentimental Fool

In 1969 nam hij zijn eerste single op. En nu debuteert hij – intussen de zeventig gepasseerd – bij Daptone Records met zijn nieuwe album Sentimental Fool. Het is indrukwekkend, die carrière van Lee Fields. Nog indrukwekkender is die stem…

Pakweg twee jaar geleden schreven we nog over het album Big Crown Vaults Vol. 1 met liedjes van Lee Fields & The Expressions; een heerlijk swingend album waar niet alleen de stem van Fields maar ook het speelse gemak van zijn begeleidingsband indruk maakte. Nu kruipt Lee Fields de studio in met producer Gabriel Roth (Thee Sacred Souls, Sharon Jones & The Dap-Kings) en dus krijg je een onversneden retro klinkend soulalbum met geweldige baslijnen, fijnbesnaarde orgeltjes en mooi blazerswerk. Een passend toneel voor de al even retro klinkende stem van Fields. Maar misschien ook wel net te retro, als we er ter vergelijking het net iets vetter klinkend Big Crown Vaults Vol. 1 naast leggen, maar dat is smaakzaak.

Sentimental Fool slingert je heen en weer tussen soulliedjes waar je niet bij stil kunt blijven staan – Your Face Before My Eyes met zo’n Tom Jones-achtige swing, Without A Heart met een Ray Charles drive of Two Jobs met een stuwend Sam & Dave sausje – en tranentrekkers als Ordinary Lives (met prachtig gitaarwerk), titelnummer Sentimental Fool en afsluiter Extraordinary Man. De zoet-zure liefdesliedjes maken dan toch de meeste indruk. Prachtig, om bij weg te smelten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s