Big Crown Vaults Vol. 1 – Lee Fields & The Expressions

Het is lastig kiezen of je nu meer enthousiast moet zijn over de stem van Lee Fields – zo’n heerlijke rauwe soulstrot waar de emoties met emmers tegelijk uit stromen – of zijn begeleidingsband. Uit zijn oeuvre zou je bijna kunnen denken dat Fields zelf voor zijn vrienden kiest: steevast wordt een plaat van hem ook in instrumentale vorm uitgebracht en daarin kun je nog meer genieten van de super swingende en passend retro klinkende band.

Precies zo is het weer met deze bijzondere uitgave. Vault Vol. 1 bestaat uit zeven prachtige soulful liedjes – deels van het swingende opzwepende soort, deels van het type dat met veel overgave tragische verhalen vertelt – die de laatste twee uitgaven van Fields en zijn fantastische band uit 2016 en 2019 niet haalden.

Big Crown Records start nu met Fields aan een serie van uitgaven vol materiaal dat kennelijk net niet goed genoeg was. Maar zet deze plaat op en verbaas je over het feit dat deze zeven soulkrakers de boot misten. Dat is toch niet normaal! En prijs je gelukkig dat die afdankertjes bij elkaar weer een heel fijn soulalbum vormen. Op de cd aangevuld met, hoe kan het ook anders, een paar instrumentale uitvoeringen van die tranentrekkende liedjes. Al met al een heerlijke plaat voor soulkikkers.

Een gedachte over “Big Crown Vaults Vol. 1 – Lee Fields & The Expressions

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s