Junior Boys – Big Black Coat

Het gonst al even rond: Junior Boys uit Canada komen voor het eerst in vijf jaar met een nieuwe plaat die de aandacht verdient. Het duo uit Ontario heeft banden met Caribou – Dan Snaith remixte eerder al werk van Junior Boys onder zijn alias Manitoba – en dat geeft een welkom zetje in de rug. Toch zijn ze, behalve de feiten dat ze elektronische dansbare muziek maken, dat live extra opwindend met een bandbezetting uitvoeren en dat uit Canada komen, verder minder goed met elkaar te vergelijken. Junior boys pakt op Big Black Coat uit met een plaat die meer leunt op house. Alleen een meer experimentele en sfeervolle track als No One’s Business ligt heel dicht tegen het werk van Caribou aan.

Big Black Coat van Junior Boys is een heerlijke warme plaat vol goed in het gehoor liggende liedjes in dansbare verpakking. Nummers als M & P, single What You Won’t Do For Love en Baby Give Up On It gaan het prima werken voor de meer avontuurlijke dansers in de disco. Doe je ogen dicht en je hoort de invloeden van acts als The Communards, Inner City tot en met Robin S. De productie is top vooral dankzij prachtige analoge synthsounds.

Sfeervolle uitstapjes als in opener You Say That of groots uitgemeten C’mon Baby maken het bovendien een prettige plaat om op je luie reet naar te luisteren. Hooguit zakt het naar het einde toe wat in. Dat levert het gevaar op dat je doorschakelt naar een volgende plaat en afsluiter en titelnummer Big Black Coat over het hoofd ziet. Dat zou zonde zijn: is misschien wel het meest open klinkende en daardoor meest prettig stuiterende nummer op de hele plaat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s