Wunderhorse – Cub

Wunderhorse hebben we al een tijdje in het vizier. Niet voor niets stonden twee van de vier reeds verschenen singles van het solo-project van voormalig Dead Pretties frontman Jacob Slater in onze wekelijkse playlist. Zowel Teal als Leader Of The Pack zijn uitstekende voorbeelden van wat je kunt verwachten op het debuutalbum van Wunderhorse. 

Cub is een prachtige pop-rockplaat, die een elftal aanstekelijke nummers ten gehore brengt in het schaduwgebied van alternatieve indierock, pop en grunge. Hierbij grijpt Slater zowel terug op classic rock, zoals te horen op Leader Of The Pack, waarvan de gitaar wel wat weg heeft van Lynyrd Skynyrdhit Sweet Home Alabama, als op nineties grunge-rock in het traag stromende en toch sprankelende albumopener Butterflies.  

Met nummers als Atlantis en 17 laat Wunderhorse horen dat het een goede balans weet te vinden tussen stevig en toch rustig. Single Teal neigt naar postpunk met een prettige americana inslag en Poppy mengt naarmate het nummer vordert 90’s poprock met een gezonde dosis psychedelic rock zonder dat het belegen klinkt. Sterker nog, het is een van de sterkste nummers van dit toch al sterke debuut. 

Cub is een aanstekelijk en tijdloos album, waarmee Wunderhorse een overtuigend visitekaartje afgeeft aan zowel de jongere rocker als aan de oude garde. Het is afwisselend, zowel in tempo als in hevigheid, waardoor het geen moment gaat vervelen. Fijn gezelschap tijdens een autorit maar zeker ook thuis, in de kroeg of in enkele gevallen op een indie-dansvloer. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s