Lambchop – The Bible

Kurt Wagner is aardig productief de afgelopen jaren. Na Showtunes uit 2021 brengt hij opnieuw een volwaardig album uit met een titel die je misschien even afschrikt. The Bible is een album met heel wat referenties aan religie, al mogen we van Wagner die niet zien in de traditionele wijze van uitleg; hij bedoelt er spiritualiteit mee. Nou, vooruit, dat is voer voor de filosofen onder ons, wij zijn zo intelligent niet, maar luisteren graag naar de warme stem van Wagner.

En wie ook zo muziek beleeft komt weer aan zijn trekken op The Bible. Prachtig geproduceerd, warmbloedig, en de muziek van het wisselende gezelschap rond Wagner is intrigerend als vanouds. De nummers zijn flink afwisselend. Er zijn tracks waar Wagner er weer lustig op los speelt met zijn autotune en het een sfeer van moderne hiphop en r&b heeft. Of als het praatzang wordt, bijna op ‘spoken word‘ gaat lijken, als in A Major Minor Drag.

Onze aandacht wordt vooral getrokken door twee songs waarin een heerlijk koortje een soulfeel met zich meebrengt, versterkt door de vette sound van de nummers. Whatever, Mortal is het eerste nummer in deze sfeer en loopt uit in een prachtige brug met een blazerssectie die herinneringen oproept aan Marvin Gaye. Dat geldt zeker voor prijsnummer op de plaat Police Dog Blues. De vergelijking wordt sterker omdat het net als bij Gaye een maatschappij kritische insteek heeft. Wagner schreef het naar aanleiding van de rellen in Minneapolis in 2020. Prachtige song met een al even indringende videoclip.

The Bible is een mooi luisteralbum, en dankzij een paar mooie nummers een van de betere van Lambchop de afgelopen jaren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s