Air Waves – The Dance

Nicole Schneit die opereert onder de naam Air Waves – de naam is geïnspireerd op een nummer van Guided By Voices – schrijft kleine liedjes met een warm kloppend hart. Op haar nieuwe album vol pareltjes figureert dit keer een uitgelezen selectie gastmuzikanten: Skyler Skjelset (Fleet Foxes, Beach House), Cass McCombs, Greta Klyne (Frankie Cosmos) en Lispector. De gasten worden meest ingeschakeld om Schneit’s wat onvaste stem te steunen en dat pakt eigenlijk los van de combinatie van de stemmen telkens goed uit.

Air Waves is het type muzikant dat uitgaat van hele simpele ideeën en die omzet in al even eenvoudige maar aansprekende liedjes. Het album is opgenomen kort na de aanvang van de pandemie en daarom zijn de bijdragen van andere muzikanten veelal op afstand aangeleverd. Daar merk je niks van. Het type muziek heeft al het karakter van interessante puzzelstukjes. De meeste liedjes zijn klein gehouden, gebouwd op een ritmeboxje wat het al snel een beetje een retro-gevoel geeft. Een enkele keer wordt meer uitgepakt, zoals in Wait, met sax en een dragende toetsenpartij.

De negen liedjes klokken nog geen half uur maar bieden liefhebbers van dromerige diy-indiepop uit de sferen de levendige scene in dit genre in Brooklyn, met Frankie Cosmos als een van de bekendere vertegenwoordigers, even een aangename ontsnapping uit de realiteit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s