Marlon Williams – My Boy

Het nieuwe album van de Nieuw-Zeelandse artiest Marlon Williams is behoorlijk anders dan zijn voorgangers. Gelukkig maar, zou je kunnen denken, want Make Way For Love was een echt break-up album en hopelijk zit de zanger nu beter in zijn vel. Tja, daar zit wat in, en de nummers op My Boy zijn dan ook een stuk lichter van toon. Maar ook muzikaal is er een verschuiving te noteren en dat moet je dan wel liggen. Wie gecharmeerd was van het jaren-50/60 geluid van crooner Williams zal wellicht even moeten slikken. Hopelijk vind je de jaren-80 ook leuk, want daar lijken we met My Boy beland. 

Het album begint met het speelse titelnummer en direct is duidelijk dat we naar een andere Marlon Williams luisteren. Het is licht en vrolijk en lijkt een ode aan het kind in de zanger, die ondanks het gedwongen thuiszitten als gevolg van de pandemie zich prima lijkt te vermaken getuige het al even relaxte nummer dat volgt: Easy Does It. Beide nummers klinken weliswaar vrolijker dan we gewend zijn, maar liggen toch nog aardig in lijn met het oudere werk. 

Voor meer disco en synthesizers moeten we luisteren naar nummers als River Rival, Thinking Of Nina (beide ook uitgekomen als single) en Don’t Go Back die weliswaar goed verspreid over de plaat staan, maar er toch ook een stempel op drukken. En dat maakt dat ik ambivalent ben in mijn waardering, want ik kan merk dat ik er niet altijd goed tegen kan. Ik mis de man met de gitaar. 

Het slotnummer is een cover van Promises dat Barry Gibb ooit schreef voor Barbara Streisand. Het grappige is, dat dit echt een eigen vertolking van Marlon Williams betreft en veel minder disco klinkt dan het origineel en dan sommige andere nummers op My Boy. Dat biedt hoop voor de toekomst, want Williams heeft aangegeven dat hij zin had in een uitstapje, maar niet uitsluit dat hij terugkeert op zijn schreden. Wellicht dat hij een volgend album dan ook weer met zijn vaste band The Yara Benders opneemt, in plaats van met alleen een producer (Tom Healy) en veel synthesizers. Wellicht dat ik dan ook weer aanhaak. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s