LIFE – North East Coastal Town 

LIFE is een band uit Hull. Met zijn derde album North East Coastal Town eert het viertal zijn afkomst, de stad en zijn inwoners. Dat het album eerst in juni zou verschijnen en uiteindelijk in september verschijnt maakt dat iets meer singles van tevoren hebben kunnen beluisteren. Hierdoor komt het album prettig bekend voor, want doordat vijf van de elf nummers reeds eerder verschenen, zit de muziek al redelijk onder onze huid.  

Van de eerste vijf nummers is alleen Incomplete niet eerder verschenen. Het op een na kortste nummer van North East Coastal Town valt echter niet uit de toon. Sterker nog, het refrein zingen we vanaf het tweede couplet al mee, zo aanstekelijk is het. Shipping Forecast legt de brug tussen de eerste en tweede helft van het album. Het brengt na het rustige Duck Egg Blue weer vaart in het album. Het is uiterst dansbaar – indie floor filler – terwijl de zang van frontman Mez Green wel wat weg heeft van die van Underworlds Karl Hyde op Born Slippy. 

Poison en Self Portrait maken goed gebruik van het duwtje in de rug. Beide nummers zijn stevige postpunknummers met veel gitaar. The Drug klinkt meer indie, is wederom lekker dansbaar en doet door de basloopjes en zang enigszins denken aan Talking Heads. Our Love Is Growing gaat verder op de ingeslagen weg en klinkt ook meer indie dan postpunk. En dat geldt ook voor het langzame slotnummer All You Are. 

Hoewel het slot van de B-kant dus duidelijk anders is dan de A-zijde, kan je niet stellen dat North East Coastal Town uitgaat als een nachtkaars. Daarvoor zijn de nummers stuk voor stuk en op hun eigen manier te goed. De energie is anders, maar geldt dat niet ook voor verschillende momenten van de dag in een stad. En wat te denken van het omringende land? Nee, North East Coastal Town is een zeer geslaagde ode, een liefdesbrief aan de stad Hull, waarmee LIFE zich verbonden voelt, en een aanrader voor iedereen die soms stiekem een beetje postpunkmoe is, maar het toch niet kan laten.  

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s