Hollie Cook – Happy Hour

Het is zomer. Tropisch warm. Daar hoort een lekker reggae-plaatje bij. Nota bene het label Merge bedient ons op onze wenken met het uitgeven van Happy Hour, van ex-Slits Hollie Cook. En we horen de liefhebbers van The Slits al schamper lachen: Cook is in 1987 geboren, toen The Slits in feite hun hoogtijdagen al lang achter de rug hadden. Cook maakte deel uit van de allerlaatste bezetting van de baanbrekende Britse all-female punkrockband die net als andere tijdgenoten dansbare muziek en andere culturele invloeden in hun punkrock verweefden.

Zover de achtergrond. De vraag is of die echt ter zake doet, want van de punkrock van The Slits is niks terug te horen op de plaat van Hollie Cook. Maar schuif het nu niet meteen opzij, want zij levert met haar plaat wel een ideale soundtrack voor een avondje op het tropisch terras, met een koel drankje er bij. Reggae pur sang, vet geproduceerd, diepe bassen, pakkende blazers en de hemelse stem van Hollie Cook die ons betovert met heerlijke makkelijk wegluisterende liefdesliedjes. Zet Unkind Love maar eens lekker hard op. ‘Love is a losing game, my heart will never beat the same‘. Ja joh, lekker man!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s