Lucky Blue – Dog Days

Lucky Blue uit Rotterdam is – ondanks de jonge leeftijd van het viertal – al goed naam aan het maken. Een eerste single en ep leverden heel wat aandacht op. En live hebben ze de naam enthousiast voor de dag te komen. Ja, ze doen in die zin wat aan The Vices denken die ooit ook begonnen met gewoon heel veel en heel goed live voor de dag te komen en publiek steevast met een glimlach om de mond te toveren.

Zanger-gitarist Marcus de Jonge, gitarist Jim Jansen, drummer Damian Kreukniet en bassist Teun Wijtman kunnen dan ook een aardig deuntje spelen, dat hoor je direct bij het beluisteren van hun eerste langspeler Dog Days. Van het gitaarspel van Jansen spettert de vaardigheid. De twaalf liedjes op de plaat bestrijken een groot aantal genres en worden stuk voor stuk prachtig tot in de puntjes verzorgd uitgevoerd. Ook dat doet weer aan The Vices denken. Dat het mooi en warm klinkt is ook kenmerkend voor de producties van Martijn Groeneveld.

Er is dus heel weinig aan te merken op het debuut van de Rotterdammers. Behalve dat het ideale-schoonzoonpop is waar we niet echt warm van worden. Maar een enkel keertje springt de band uit de ban, maar daar staan heel veel keurige gitaarsolo’s tegenover die op heel veel lijken, behalve op wat de band zegt dat invloeden zijn: Lou Reed, The Strokes en Pavement bijvoorbeeld. Dit diamantje moet dus nu eens niet verder gepolijst, maar misschien juist nog een beetje extra opgeruwd worden. Dan wordt Lucky Blue vast net als The Vices niet alleen leuk maar ook nog interessant.

Een gedachte over “Lucky Blue – Dog Days

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s