Het meest nutteloze advies van de week

Tegenover mij zit de programmeur die ik gedurende een dag regelmatig hoor uitleggen waarom een band niet in Rotown kan spelen. Bijvoorbeeld omdat ze net vier keer gratis in een zo goed als lege kroeg hier in de buurt hebben gestaan, en dat dat niet heel veel hoop geeft op een gezonde kaartverkoop. Of dat als er op een bepaalde datum al een artiest met voorprogramma staat, er geen ruimte is voor een leuke 9-koppige ska-band als extraatje na afloop van het concert. 

Ik benijd hem niet. Hij blijft met eindeloos geduld uitleggen dat we echt geen coverbands doen en dat een andere zaal op Zuid een veel betere plek is voor death metal. Ik had allang mijn telefoon niet meer opgenomen. Of ik had tegen iedereen die bleef bellen gewoon ja gezegd en dat zou de programmering van Rotown niet ten goede komen. Er zijn zat uitzonderingen, maar er zijn toch ook best veel artiesten die beter zijn in doordrammen dan in muziek maken. 

Soms komen er mails binnen met ijzersterke argumenten. Absolute winnaar was de artiest die deze week mailde: ‘Ik kom mezelf weleens tegen in Google-resultaten bij Rotown. Niet omdat ik er ooit heb gestaan, maar ik ben al meerdere keren genoemd in het zinnetje ‘dit concert is voor de fans van…’ dat jullie altijd gebruiken om mensen te lokken. Dat is nu zo vaak gebeurd, wordt het niet eens tijd dat ik zelf in Rotown kom spelen?’ 

Daar valt natuurlijk weinig tegenin te brengen. Alleen betwijfel ik of veel andere bands dit als reden kunnen opvoeren. Die moeten maar gewoon een goeie plaat maken. 

Minke Weeda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s