Los Bitchos – Let The Festivities Begin!

Feestje! Alles, maar dan ook alles aan Let The Festivities Begin! van Brits Los Bitchos is erop ingericht om je een goed humeur te bezorgen. Zie alleen al die foto op de hoes: vier meiden met feesthoedjes op en een fikse taart voor hun neus die stralen en al aardig onderweg lijken om helemaal los te gaan. En vanwaar die vrolijke stemming? Nou, luister maar naar het slotnummer, want Lindsay Goes To Mykonos. En dat is een feestje waard.

Los Bitchos. Met die naam schieten deze bleek witte Britse dames uit Londen precies in de roos. De naam suggereert een tikkie ondeugd en iets Latijns Amerikaans, en beide kloppen als je de instrumentale feestmuziek van het gezelschap wilt omschrijven. Het is een tot in de puntjes prachtig uitgewerkte combinatie van surf en cumbia; de Colombiaanse muziekstijl waarop je heupen een soort van automatisch eigenaardig gaan bewegen. Ah, om maar eens een wilde vergelijking te maken: het zijn de Phantom Four van Londen. Het roept een verlangen op om Tiki’s in de Rotterdamse Hartmanstraat weer eens binnen te lopen.

Aan de overkant van de plas zijn ze al langer bekend met de vier die nu hun debuutplaat afleveren. In de aanloop naar dit nieuwe hoogtepunt in hun muzikale loopbaan zijn ze de ‘love baby’s‘ van de alternatieve scene en hebben ze getourd met door critici bewonderde namen Viagra Boys, Mac DeMarco en Ty Segall.

Zover de verhalen, terug naar het album: Let The Festivities Begin! is in deze duistere periode opgenomen onder toeziend oog van Alex Kapranos (Franz Ferdinand). Het resultaat is een tot in de details prachtig klinkend opzwepend album dat je op elk feestje risicoloos op kunt zetten. Mooi is dat het niet melig wordt; een valkuil die bij dit soort exercities groot en uitnodigend klaarligt. De vier van Los Bitchos nemen hun werk heel serieus, en musiceren er indrukwekkend op los. Luister maar eens naar Las Panteras, waarin je de underground achtergrond van de groep terug kunt horen in de vorm van fel aangeslagen scheurende gitaren. Of neem nu Try The Circle! waarin een psychedelisch randje stevig doorklinkt. Alle composities hebben lekkere melodielijnen zodat je ze in no time gaat herkennen en meeneuriën. Zorg er wel voor dat je wat Tequila bij de hand hebt, dan kan je feestje echt goed uit de bocht vliegen. Ach, doe eens gek, ook als je alleen thuis bent werkt dit met een glaasje en knalhard uit de speakers als een wondermiddel om alles te vergeten wat de laatste jaren is gebeurd. We zien de dienbladen met glaasjes deze zomer al rondgaan op festivals, waar Los Bitchos een geheide hit worden.

Een gedachte over “Los Bitchos – Let The Festivities Begin!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s