Vervangende werkzaamheden

Het wordt tijd voor een plan B. We zullen binnenkort vast wel en masse balletjes mogen eten bij de Ikea en de H&M zal ook niet al te lang gesloten blijven, maar de kans is natuurlijk heel groot dat concerten weer als laatste aan de beurt zijn. Van niks doen, krijg je mentale corona, daarom kunnen we maar beter iets verzinnen om toch wat om handen te hebben. 

Om te beginnen wilde ik onze promotieafdeling aanbieden aan Superdry. Dat merk zal toch behoorlijk wat klappen hebben gehad na die lullige foto van Wopke Hoekstra. Ik kan me tenminste niet voorstellen dat iemand nog dood wil worden gevonden in zo’n shirt, maar misschien zit ik er helemaal naast. Hoe dan ook, voor het juiste bedrag bedenken wij een leuke campagne waarmee het merk weer jaren vooruit kan. 

Onze programmeur en hoofd-productie zijn naar aanleiding van onze Kerstspecial in onderhandeling met het Scapino Ballet, dus die zijn min of meer ook al onder de pannen. 

Voor mezelf dacht ik aan een carrière als tv-recensent. Angela de Jong schuift inmiddels vaker bij programma’s aan dan Mart Smeets tijdens een gemiddelde sportzomer begin deze eeuw, dus die kan wel een keer wat rust gebruiken. Bovendien ben ik heel goed in op de bank liggen en commentaar naar de tv schreeuwen, dus dan ben je al op de helft. 

Moet ik alleen nog iets bedenken voor al die andere mensen die normaal gesproken een deel van hun inkomen bij Rotown vandaan halen. In 2019 betaalden wij ruim 2.300 facturen van mensen die op de een of andere manier bijdroegen aan het programma van Rotown. Die kunnen we nu nog steeds amper wat bieden. Als dit te lang gaat duren, bestaat het risico dat al die mensen met hun gedegen kennis ander werk gaan doen en wij straks wel weer mogen, maar niks meer kúnnen doen. 

Maar misschien maak ik me druk om niks. Als onze regering zo begaan is met cultuur dat ze lachend 150 miljoen voor een schilderij betalen, zullen ze vast ook wel bezig zijn om alle zzp’ers nu eens echt te gaan ondersteunen. Dat zou rijkelijk laat zijn, maar nog net op tijd voordat iedereen voorgoed overgaat op een plan B en alle aan popcultuur gerelateerde kunst verdwijnt. 

Nou ja, dat is ook overdreven natuurlijk, wat er ook gebeurt, je kunt altijd nog een dvd’tje opzetten, aldus de – volgens geruchten – aankomende minister van Cultuur. 

Nee, het komt allemaal goed hoor.

Minke Weeda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s