De laatste line-up updates

Er mag dan nu helemaal niks kunnen, achter de schermen wordt stug doorgewerkt door organisatoren aan evenementen en festivals in de hoop dat die straks wel gewoon door kunnen gaan. Rest ons liefhebbers niet meer dan die volhouders te steunen door kaartjes te kopen en met de ogen dicht vast weg te dromen bij de berichten over de nieuwste toevoegingen aan de line-ups. En die artiesten alvast checken natuurlijk. Een kort overzicht van het nieuws van de afgelopen weken.

Grauzone Festival (11 en 12 februari in Den Haag) kondigt een paar uitzonderlijke aanvullingen op het programma. Niemand minder dan filmregisseur Jim Jarmusch komt met zijn experimentele band Sqürl (een duo, samen met filmproducent Carter Logan) en spelen live een zelf gecomponeerde soundtrack bij films van – vooral om zijn fotografie bekend – Man Ray. Eerder was al bekend gemaakt dat Amenra live een soundtrack speelt bij de cultfilm The Mirror van Andrei Tarkovsky, wat een bijzondere ervaring belooft te worden. Het filmprogramma is verder uitgebreid met de vertoning van The Runner van het Amerikaanse duo Boy Harsher.

MoMo 2022 (21-23 april) kondigt bij het sluiten van de verkoop van ‘early bird’ kaartjes nog wat nieuwe namen aan. In het muziekprogramma zijn dat de Italiaanse producer Blak Saagan, de Vlaamse bassist Innerwoud, dreigend duister rapper MC Yallah & Debmaster, Gino-Cochise (bekend van Pink Oculus en Anne-Fay) en Rotterdams soultalent Gita Buhari.

Het duurt nog even, maar alvast hunkeren naar het najaar van 2022 kan niet vroeg genoeg beginnen. En Left of the Dial (20 t/m 22 oktober) faciliteert dat met de tien eerste namen voor het ambitieuze Rotterdamse festival gewijd aan alle soorten alternatief. De tien namen zijn: The Byker Grove Fan Club, Deadletter, Eades, Gallus, Lassie, Morning Tourist, Mystic Peach, Remember Sports, Sei Still en tot slot Vero. Nieuws is ook dat het festival al weer verder groeit met nog een locatie van naam en faam: De Doelen.

Peel Slowly and See in Leiden (19 maart) laat weten de Russische band Lucidvox en de Berlijnse neo-soul artiest Kid be Kid te hebben gestrikt. Op drie podia in de stad kun je zover nu bekend dus de volgende acts gaan zien: Ashley Henry, Aafke Romeijn, Bertolf, Conjunto Papa Upa, Dancing Dollekamp, Ottone Pesante, Kid be Kid, KIEFF, Lucidvox en Rotterdams eigen Tramhaus.

Roadburn Festival in Tilburg (21-25 april) bracht onlangs een hele serie namen naar buiten waaronder Slift, Lustmord, Bruit ≤, Year Of No Light, LLNN, Oslo Tapes, Karin Park, Die Wilde Jagd, Tau & The Drones Of Praise, Five The Hierophant, Warhorse, Zetra en Ural Umbo.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s