Dringend advies

Op dit moment is het dringende advies is om afstand te houden; ons werk is om mensen dichtbij elkaar te laten zijn. Best lastig. Natuurlijk, er werd op de persconferentie van vorige week keurig bij gezegd dat je op plekken waar je je QR-code had laten zien, geen afstand meer hoefde te houden, maar toch. De meeste mensen zullen vooral de doemboodschap hebben gehoord ‘houd afstand, anders gaat alles mis.’

Aan de kaartverkoop te zien, is dat tenminste wel het geval. Die is de afgelopen week redelijk gekelderd. Voor het eerst komen gekochte kaarten ook met bakken tegelijk terug. Concertbezoekers zijn tegen de QR-code die ze verplicht moeten tonen, anderen zijn bang voor besmettingen in een bijna volle zaal en een grote groep is het oneindig schuiven met de dag waarop het concert plaats zal vinden gewoon helemaal zat. Allemaal begrijpelijk, maar het maakt ons werk er niet leuker op.

Twintig maanden na de eerste lockdown is het ingewikkelder dan ooit.

Vrijdag krijgen we weer een persconferentie en ik heb alvast een dringend advies aan de beleidsmakers: kom niet met een halfbakken advies, maar laat ons gewoon weten waar we aan toe zijn. Willen jullie niet dat mensen concerten bezoeken? Zeg dat dan. Zien jullie eindelijk in dat concertbezoek niet gelijk staat aan ziekenhuisopname? Geef iedereen het dringende advies vooral de poppodia te blijven bezoeken. Nu voelt het alsof we tegen de klippen op concerten aan het organiseren zijn. En daar zijn we wel klaar mee.

Minke Weeda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s