Cimafunk – El Alimento

Ja, hallooooooo! George Dr. Funkenstein Clinton in da house! Cimafunk begint funky als hell, hoe kan het ook anders, met the mothership langszij. De naam van de Cubaanse artiest is ontleend aan de benaming voor Cubanen van Afrikaanse herkomst die zich verzetten tegen de slavernij cimarrón. En met al die kenmerken op een rij heb je gelijk aardig in de smiezen wat voor muziek hij maakt: een schuimend swingende mix van Afrikaanse invloeden, latin, reggaeton, disco en hiphop. Met Spaanse teksten klinkt het allemaal te warm voor deze tijd van het jaar. Maar probeer er maar bij stil te blijven zitten – hmmm, nee lukt niet – en krijg het ook in een herfstige regenbui nog lekker warm.

Cimafunk heeft niet alleen de godfather van de funk weten te verleiden mee te doen op zijn El Alimento. Echt een hele verzameling aan sterren komt langs: Lupe Fiasco, CeeLo Green, ChocQuibTown, Stylo G, Chucho Valdés & El Micha. En dat levert echt een onweerstaanbaar lekkere funky dansplaat op waar liefhebbers van funk én latin allemaal tegelijk de dansvloer op kunnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s