No-shows

Er lijkt niet zo heel veel te zijn veranderd. Het enige dat opvalt, is het hoge percentage no-shows. Voorheen kwam er ongeveer 5% van de mensen die een kaartje hadden gekocht niet opdagen. Op dit moment ligt dat getal veel hoger. 

Er zijn allerlei theorieën op los te laten, maar je weet nooit helemaal zeker waarom mensen besluiten geen gebruik te maken van hun ticket. Voorheen was er in elk geval een duidelijk verband tussen het weer, de ticketprijs en de opkomst. Als het heel hard regende en het concertkaartje was niet al te duur, dan was de kans groter dat bezoekers thuisbleven. Hoe meer iemand betaalt voor een kaartje, hoe eerder die persoon geneigd is noodweer te trotseren. Ook voetbalwedstrijden speelden een rol. Om het Nederlands elftal valt nog wel heen te plannen, maar je kunt niet met elke Champions Leaguewedstrijd rekening houden en als er dan een keer een Nederlandse club lang mee blijft doen, zie je dat terug in de opkomst bij concerten. 

Op dit moment ligt het percentage no-shows eerder tussen de 15 en 20%. Dat kan natuurlijk heel goed te maken hebben met het oneindig aantal keren dat die concerten zijn verplaatst. En dan zijn er ook nog mensen die geen test- of vaccinatiebewijs willen laten zien én mensen die het nog niet aandurven om in een driekwart gevulde zaal te staan. Niet iedereen denkt eraan om geld terug te vragen, dus er blijven tickets ongescand. 

Op zich allemaal prima, maar jammer vind ik het wel. We mogen officieel al niet op volle capaciteit draaien, als er dan ook nog eens een hele groep niet komt opdagen, is dat toch zonde. Nu hebben wij alleen nog maar concerten in Rotown gehad, dus in absolute aantallen valt het allemaal wel mee. Maar over een kleine twee weken is Left of the Dial en daar komen ruim tweeduizend bezoekers per dag. Dan is 20% minder ineens heel veel. Je zou kunnen denken, wat kan het jullie schelen, het kaartje is verkocht, dat geld is toch al binnen… maar zo is het niet. 

Het gaat ons vooral om de honderden mensen die nog geen ticket hebben weten te bemachtigen en nu op de wachtlijst staan. Voor die mensen hoop ik heel erg dat iedereen die in het bezit is van een passe-partout, maar om welke reden dan ook niet wil gaan, ons dat vandaag nog laat weten. Op die wachtlijst staan namelijk mensen die ontzettend aardige mails hebben gestuurd over waarom ze naar Left of the Dial willen komen. Om een specifieke artiest te zien, om hun verjaardag te vieren, of gewoon omdat ze heel erg veel zin hebben in een festival. 

Die mensen hebben we er graag nog bij, gewoon omdat we na alles wat er is gebeurd wel wat extra gezelligheid kunnen gebruiken. 

Minke Weeda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s