Blackstreet, Amsterdam. 8 december 1996 

In de lobby van het hotel krioelt het van Helly Hansens. Het is net alsof er een hele bus Michelinmannetjes is uitgespuugd. Ik ben hier voor Blackstreet die furore maken met het nummer No Diggity,  

Het is chaotisch, er is veel pers en ander volk. Ik zie Regilio Tuur, Ray Slijngaard en wat andere BN’ers. Eerlijk gezegd ben ik nauwelijks bekend met de band, ook al staan ze op nummer 1 in de Amerikaanse Billboard Top100. Wie moet ik in godsnaam fotograferen?  

Blackstreet by Michel Mees

Dan zie ik een bekend gezicht. Het is van Teddy Riley, het kopstuk van de band. Ik spreek hem aan en vraag of ik een foto mag maken. Riley knipt met zijn vingers en drie grote gewatteerde gasten komen naast hem staan en na welgeteld 3 opnames bedanken ze me en lossen ze op in de dikke jassenparade.  

Over… Beeldverhaal

Michel Mees is fotograaf. De afgelopen 25 jaar fotografeerde hij talloze binnen- en buitenlandse artiesten. Tegenwoordig is hij voornamelijk buiten de muziek bezig als fotograaf maar speciaal voor MuziScene blikt hij hij terug op zijn omvangrijke oeuvre. Wat zien we? Hoe kwam het beeld tot stand? De making of... verteld door de Meester zelf.
Neem voor meer werk van Michel ook eens een kijkje op http://www.michelmees.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s