The Poison Arrows – I Can’t Quite Get Organized

The Poison Arrows uit Chicago is in 2020 letterlijk vastgelopen in bergen sneeuw en de Covid-lockdown. De band had een tour gepland en wilde een vierde album uitbrengen. Hij hoopt nu de draad weer op te kunnen gaan pakken en brengt voordien een ep uit met drie remixen van oud materiaal en één nieuw liedje. Of de bandleden zichzelf daar nu een plezier mee doen is de vraag.

Wat je uit de ep kunt opmaken is dat het trio al goed bezig was met het combineren van stevige rock met al even stevige elektronica. Het laat zich aanhoren als een mix van het bombastisch vierkante van de elektronische rock van Nine Inch Nails en de emo van Sparta. Maar let wel, het betreft op deze ep in vier gevallen remixen, dus herinterpretaties door andere muzikanten, waaronder wijlen Jason Noble van Shipping News en Jason Novak van Cocksure.

Op de ep staat verder een nieuw nummer: I Can’t Quite Get Organized. Dat is in elkaar geplakt door een opname van bas en drums in een oefenruimte te combineren met overdubs met een keyboard dat klinkt als een oud Casiootje en de zang. En dat klinkt verschrikkelijk. Door de bagger heen hoor je gelukkig nog net een aanzet tot een prima rocksong met grappige keyboardsounds.

Maar ja, zo kennen we The Poison Arrows helemaal niet. Die maakten voor Covid een prettige combi van rock en emo, een beetje zoals het onvolprezen Engine Down. Met veel ruimte voor zware baspartijen en atypisch huppelende drumpartijen. Daar horen we op deze ep niets terug. Dus waarom moest die ep er nu zo nodig komen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s