De langste week van het jaar

Dat het persmoment van afgelopen maandag geen helder bericht voor ons bevatte, dat wisten we eigenlijk van te voren al. De hoop is nu dat er vrijdag in de persconferentie eindelijk wat duidelijkheid komt over het najaar. Dat najaar begint voor ons dit weekend al, want dan hebben we vooralsnog twee concerten gepland staan. Het is vrij idioot dat we onze bezoekers pas zo’n 24 uur van te voren kunnen vertellen of een concert doorgaat, maar goed, het zijn idiote tijden, zullen we maar denken.

Als ik mensen spreek die niet in de muziek werken, heeft bijna niemand een idee wat er nu wel of niet precies mag qua concerten. Dat snap ik best, wij weten het na de driehonderdtachtigste versie van het podiumprotocol ook amper nog. Wat ik erger vind: van die mensen lijkt vrijwel niemand het nog wat te kunnen schelen. Iedereen is druk met vakanties; of ze ooit nog in een zaaltje een band kunnen zien, is van later zorg. Maar voor ons is het wél een probleem van nu. Wij willen heel graag weten waar we ons op moeten voorbereiden.

En dus staat deze week vooral in het teken van wachten op vrijdag. De tijd brengen we door met zinloze voorspellingen en prognoses die nergens op zijn gebaseerd. Prinsjesdag gaat dit jaar weer in aangepaste vorm plaatsvinden. Ah, dat is op 21 september, dus dan zal de anderhalve meter voor die tijd niet worden losgelaten toch? Maar ja, de Grand Prix is ruim voor die tijd en dat vinden ze in Den Haag vast belangrijk genoeg om toch wat maatregelen dusdanig te versoepelen dat het door kan gaan. Als dat mag, mogen wij misschien ook wel wat meer. Dan moeten De Cijfers het wel toelaten. ‘Er liggen al een week minder dan zevenhonderd coronapatiënten in de ziekenhuizen, maar van een duidelijke afname is nog geen sprake,’ lazen we vandaag. ‘Op de intensivecareafdelingen is het wel iets drukker geworden,’ stond er ook nog bij. Het zijn allemaal parameters waarvan wij geen idee hebben wat ze nu eigenlijk betekenen.

Er zit dus niks anders op dan deze lange week uit te zitten en te wachten tot vrijdag. De kans is natuurlijk groot dat we dan te horen krijgen dat er op 1 september nóg een keer wordt gekeken hoe het precies verder moet. En dan een week daarna wéér. De langste week van het jaar zal waarschijnlijk nog wel een paar maanden gaan duren.

Minke Weeda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s