Uitbreidingen en heruitgaven

De afgelopen weken zijn er weer wat plaatjes verschenen die of een uitbreiding bieden op wat eerder is verschenen of een opgepoetste heruitgave betreft. We lichten er een paar uit.

Rotterdams toptalent Luka bracht eerder haar bejubelde debuutalbum First Steps of Letting Go uit en blaast de aandacht rondom haar nu nieuw leven in met een ep getiteld Reworks, met zoals het al suggereert, bewerkingen van enkele van haar liedjes. Met remixes van Barbagallo, Wannes Salomé (ook bekend van Klangstof) en Willem Ardui (bekend van het hip hop duo Blackwave en zijn samenwerking met Froukje op het nummer ‘Licht & Donker’). De ep is vanaf 24 juni verkrijgbaar.

This Is The Kit komt met een ep-tje getiteld Off Off Oddities. Daarop vinden we een paar alternatieve uitvoeringen van nummers van het prachtige album Off Off On. Frontvrouwe Kate Stables vertelt dat ze de nummers graag wil uitbrengen om de liefhebbers van haar laatst verschenen album nog meer inzicht te geven in het ontstaan daarvan. Zo krijgt je meer zicht op de ontstaansgeschiedenis, de afwegingen van de band bij het maken van keuzes wat er uiteindelijk wel of niet op de uitgave verschijnt. De zeven nummers zijn voor liefhebbers van This Is The Kit zeker de moeite van het checken waard.

Van een heel andere categorie – intens duistere wave – is de Franse band Versari. Op Gentleman Recordings verscheen vorig jaar Sous la Peau, waar we toen enthousiast over rapporteerden. Nu is er een nieuwe ep aan het repertoire toegevoegd getiteld Brûle (zie ook de bijbehorende video) met een remaster en drie remixen van nummers die op het album te vinden zijn. Onder andere met medewerking van levende legende Jah Wobble. Opnieuw voer voor de fans van het genre en Versari in het bijzonder. Verkrijgbaar vanaf 24 juni.

Dertig jaar geleden verscheen Generation Genocide van Mudhoney. Een baanbrekend album in de grunge-scene. Mudhoney is de band die al die bekende namen uit de jaren negentig sterk heeft beïnvloed maar zelf nooit echt groot is geworden. Om stil te staan bij hun pionierswerk verschijnt op 23 juli Generation Genocide in opgepoetste vorm aangevuld met een hele berg aan demo’s en alternatieve versies plus zeven niet eerder uitgebrachte nummers. Echt iets voor de verzamelaars, die hun hart kunnen ophalen aan een boekwerkje met foto’s en de nodige verhalen rond deze legendarische band uit Seatle. Uitgebracht op Sub Pop natuurlijk.

Net iets minder oud – in dit geval 20 jaar – maar van het zelfde laken en pak is de heruitgave van indie-klassieker Oh, Inverted World van The Shins. Sub Pop liet het remasteren en voegt er een mooi boekje bij met foto’s, beschrijvingen en handgeschreven songteksten. Het debuut van James Mercer en cs betovert nog altijd en klinkt nu als het goed is beter, zonder z’n aantrekkelijke lo-fi randje te verliezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s