Herman Brood, Amsterdam, 1 mei 1998

Herman zit zo te zien al een tijdje op het terras van café Dante in de Amsterdamse Spuistraat. Naast een legertje lege glazen staat ook een vol glas Grand Marnier met warme melk. Het is de dag na Koninginnedag en Herman Brood komt bij van het feest. 

‘Ha Herman, mogen we erbij komen zitten?’  Hij maakt een gebaar dat we welkom zijn en terwijl we aanschuiven neemt hij een klein slokje. Voor ons is het nog te vroeg voor alcohol en we houden het bij koffie. De koekjes zijn voor Herman.

Het interview gaat alle kanten op en het kost ons moeite om de van de hak op de tak springende Brood te volgen. Dan is het tijd voor de foto. Als door de bliksem getroffen staat Herman op. Even wat halen. Hij blijft lang weg. We maken ons zelfs een beetje zorgen. Hij zal er toch niet vandoor zijn gegaan?

Dan horen we luid getoeter. Herman komt aangereden op een scooter. Hij heeft een Ajax-sjaal om zijn nek, een golftas en andere attributen sieren het voertuig. Snel maak ik wat foto’s, waarna Herman gas geeft en vertrekt naar ‘t volgende feestje. 

Over… Beeldverhaal

Michel Mees is fotograaf. De afgelopen 25 jaar fotografeerde hij talloze binnen- en buitenlandse artiesten. Tegenwoordig is hij voornamelijk buiten de muziek bezig als fotograaf maar speciaal voor MuziScene blikt hij hij terug op zijn omvangrijke oeuvre. Wat zien we? Hoe kwam het beeld tot stand? De making of... verteld door de Meester zelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s