Concerten voor iedereen (die dat wil dan natuurlijk)

Het begint nu echt heel dichtbij te komen. We hebben geleerd van vorig jaar, dus we weten dat er – vast niet eens expres – een hoop loze beloftes worden gedaan en dat je nooit te vroeg moet juichen, maar dat er nu hardop wordt gezegd dat alle restricties mogelijk in september kunnen worden losgelaten, geeft onwaarschijnlijk veel hoop.

Stel je voor dat het klopt, hoe gaan we die eindstreep dan halen? Er staan wat concerten gepland voor deze zomer, voor 30 man met anderhalve meter afstand. Als er niks geks meer gebeurt, kunnen die gewoon doorgaan. Maar de kans bestaat ook dat we vanaf 30 juni nog meer mogen; een concert voor een vol Rotown op voorwaarde dat iedereen is getest, of gevaccineerd. En daarmee komen we voor een lastige keuze te staan.

We willen niemand buitensluiten. Het is je goed recht om geen vaccinatie te willen, of niet te willen worden getest. Tegelijkertijd hebben we artiesten en freelancers die zo snel mogelijk weer aan het werk moeten. Je hoeft niet veel van concerten te weten, om te begrijpen dat een volle zaal meer oplevert dan een concert voor 30 man. En dat geld kunnen vooral artiesten heel goed gebruiken. Maar zijn mensen bereid om die testdrempel te nemen en zo ja, durft ons publiek het ook aan om weer met 250 man schouder aan schouder naar een band te kijken? We spreken heel veel mensen en de meningen liggen zo mijlenver uit elkaar dat er geen peil op valt te trekken.

De meest ideale oplossing lijkt om vanaf juli tot september van elk concert twee varianten aan te bieden: de anderhalve meter-variant zonder testen, en normale capaciteit-variant mét testen. Dat zal redelijk onmogelijk worden, want het brengt voor de artiesten logistiek nogal wat problemen met zich mee. Maar het zou ontzettend fijn zijn als we de komende maanden iedereen die dat wil een concert kunnen bieden op een manier waar die persoon zich prettig bij voelt.

Maar goed, misschien moeten we ook niet op de zaken vooruit lopen en eerst maar even afwachten of er voor 30 juni niet toch weer een kink in de kabel komt.

Minke Weeda

Een gedachte over “Concerten voor iedereen (die dat wil dan natuurlijk)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s