Lucky Fonz III, Amsterdam, 14 september 2010

We zijn in het Oostelijk havengebied in Amsterdam. Buiten is de herfst begonnen. En hoe. Er staat een gure wind en regen slaat tegen de ramen van het koffietentje. Binnen is het gezellig. De sfeer is prima voor het drinken van cappuccino maar ongeschikt voor het schieten van een indrukwekkend portret. 

Ik wil naar buiten. Maar hoe dan? Het valt met bakken uit de lucht. Dan krijg ik een ingeving. Even later staan we onder de voetgangersbrug naar het KNSM-eiland. De lucht is grijs en het lijkt wel nacht. Maar we staan droog. Het is prachtig. 

Lucky Fonz III by Michel Mees

Lucky Fonz trekt zijn meest melancholieke gezicht. Een donkere schim met een paraplu loopt in de achtergrond voorbij. Een scene uit een film noir. 

Over… Beeldverhaal

Michel Mees is fotograaf. De afgelopen 25 jaar fotografeerde hij talloze binnen- en buitenlandse artiesten. Tegenwoordig is hij voornamelijk buiten de muziek bezig als fotograaf maar speciaal voor MuziScene blikt hij hij terug op zijn omvangrijke oeuvre. Wat zien we? Hoe kwam het beeld tot stand? De making of... verteld door de Meester zelf.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s