Other Houses – Twins Who Fence

Ik werd direct gegrepen door de sound, de melodielijn, maar vooral ook de minder gebruikelijke opbouw van het liedje Twins Who Fence. Het doet in de verte wat denken aan het werk van Fugazi of andere bands op het Dischord label. Diezelfde energie, licht wat dissonanten, af en toe erupties van gitaargeweld. En dit nummer eindigt dan op zijn krauts met een lange herhaling van een thema. Daar lust ik wel pap van.

Other Houses is Morgan Enos, een Amerikaan die al sinds zijn vroege jeugd muziek uitbrengt en in Brooklyn woont. De afgelopen jaren is hij niet aan muziek maken toegekomen. Verhuizen, trouwen, een huis kopen, zijn werk als muziekjournalist… het leven nam het kennelijk even over. Maar kennelijk kriebelt het weer en komt hij nu met een ep-tje met vier nummers.

Twins Who Fence is wel de uitbijter op de ep. Niet per se het sterkste nummer, wel in genre afwijkend van de andere drie meer akoestisch klinkende songs die zich bewegen op het terrein van de slacker indie, denk aan Happyness. Lower School bijvoorbeeld is een rustig voortkabbelend liedje. met een sterk maar op geen moment opdringerig refreintje. Invented Enemy heeft americana kenmerken, prachtig gezongen door Enos, met zijn zachte maar zeer effectieve stem.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s