Summer’s here

Laat de bazuinen schallen: de horrorwinter is voorbij. ‘Het werd zomer’, en alhoewel niet voor het eerst in heel mijn leven, toch bijzonder aangenaam. Zonnetje op de kanis, rond de 25 graden, primadeluxe. Het weer in dit apenland kennende, kan het ook weer zo voorbij zijn met die mooie zomer, dus snel wat zomerliedjes er tegenaan gooien voor het weer weer roet in het eten gooit.

Aangezien de terrassen weer open zijn, er eerst maar eens een Barman bij roepen. De Tom van dienst mixte samen met CJ Bolland als Magnus een cocktail van jazzsamples en wat beatjes in Summer’s here, waarop een danske te placeren valt. Of het – evenals in 2020 – een Cruel summer (Bananarama) wordt, zonder festivals, is vooralsnog ongewis. Hangt af van het vaccinatietempo, aantal besmettingen, virusvarianten, versoepelingen etc. Hoop is uitgestelde teleurstelling, maar er gloort wat licht aan het einde van de coronatunnel, dus wie weet… Zou mooi zijn, kunnen we weer wat nicotine, valium, vicodine, marijuana, exctasy and alcohol in de mik gooien, zoals in Queen of the Stone Age’s Feelgood hit of the summer. En co-co-co-cocaïne, voor de liefhebbers. Tijdens lockdowns thuis een beetje op de bank zitten stuiteren is ook niet alles.

De Summer of ‘69 kan ik me niet meer voor de geest halen en ik zou willen dat ik van het gelijknamige nummer van Bryan Adams hetzelfde kon zeggen, maar sommige songs hechten zich nou eenmaal als een teek aan je vast. Mogelijk wordt het een Royal summer (Anarchic System). Kunnen Willy, Max en de meiskes tenminste zonder ophef naar hun vakantiestulpje en motorbootje in Griekenland. Of het, nu de hormonen een tijdje aan de leiband lagen, een nieuwe Summer of love (The B52’s) wordt? De druk op de IC’s neemt gestaag af, zodat er over negen maanden weer meer ruimte vrijkomt in de kraamkamers van de ziekenhuizen. Voelen we alleen maar nattigheid en wordt het een ouderwetse kutzomer waarin het oude wijven regent, dan zoeken we maar troost in de Summertime blues (Blue Cheer). Dan toch liever een Long hot summer (The Style Council).

Mocht de vaccinatiecampagne spaaklopen, waardoor verdere restricties nodig zijn om een vierde coronagolf te vermijden, dan kunnen Willem Engel en consorten zich in de handen wrijven en zich opmaken voor een nieuwe Summer of protest (The Dears). Ach, Willem… Op persoonlijke titel voor het dansleraartje, wappies allerhande en virusontkenners: ‘Shove it’ (My own summer), zoals de Deftones ons leerden. Of wacht… Willem zit natuurlijk met smart te wachten op de heropening van z’n dansschooltje, zodat íe weer z’n oude professie kan oppakken en ons de Summer samba (Astrud Gilberto) kan aanleren. Vakantie in eigen land, het buitenland, op het platteland of Summer in the city (Eat)? Afwachten maar. In elk geval ervoor zorgen dat hoe dan ook ‘the living is easy’ in de Summertime (Francis Faye). Tijd om het grandioze Grandaddy hier nog eens binnen te smokkelen met Summer here kids, just for the sake of it.

En When the summer’s thru(Fabulous Poodles)? Dan maken we ons gewoon op voor een Indian summer (Ozark Henry). Fingers crossed.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s