Left of the Dial dit jaar gewoon wel

Op het moment dat ik dit schrijf, zijn er nog exact 51 tickets te koop voor Left of the Dial. De kaartverkoop voor het festival dat in oktober zo’n 2.000 mensen per dag gaat ontvangen, is hard gegaan. Zelfs als we die laatste kaarten nooit meer verkopen, zijn we meer dan tevreden. Sterker nog: we hadden nooit verwacht dat er zoveel mensen in zo’n vroeg stadium al zouden besluiten dit jaar bij het festival aanwezig te zijn.

Toch waren de voortekenen er al.

Vorig jaar zaten we drie dagen voor het festival ’s avonds bij elkaar op kantoor om naar de zoveelste persconferentie te kijken. Er was al naar buiten gekomen dat alle ontheffingen voor evenementen zouden worden ingetrokken en daarmee zou het doek voor Left of the Dial ook vallen. We wilden het toch eerst horen, voor we het echt geloofden. Pas als het officieel was uitgesproken tijdens de persconferentie, was het waar. Die middag hadden we alles al voorbereid; een mail naar de kaarthouders, de aanpassingen voor de website, een statement voor de pers, berichten voor de bands en voor alle medewerkers. We hadden alles klaarstaan, we wachtten alleen nog op Mark Rutte die zou zeggen dat het écht niet meer mocht.

We wisten dat de kans uitgesloten was, maar even voor zevenen had iedereen toch nog een heel klein beetje hoop. Misschien zou het meevallen. Misschien bleken de uitgelekte berichten voor het eerst niet te kloppen. Dat was tegen beter weten in natuurlijk en om tien over zeven moesten we aan de slag om het festival te cancelen. Dat hadden we zo goed voorbereid dat we tegen de tijd dat er in de persconferentie nogmaals werd herhaald dat handen wassen echt héél belangrijk is, we klaar waren.

We hebben vijf minuten verslagen naar elkaar zitten kijken en toen kwamen er een stroom troostende berichten op gang. Vanuit alle hoeken leefden bezoekers, bands en collega’s met ons mee. De liefde die daaruit sprak was misschien al een aardige indicatie hoe erg mensen begaan zijn met Left of the Dial. Van die berichten hebben we een poster gemaakt en op de muur van de wc gehangen. Zodat we er elke dag aan worden herinnerd voor wie we er alles aan doen om er het mooiste festival ooit van te maken. En dit keer gaat het gewoon gebeuren.

Ik heb net toch weer even gecheckt en we hebben inmiddels nog maar 29 tickets te gaan.

Minke Weeda

Meer over Left of the Dial:

> Programmeur Stephan Maaskant maakt nieuwe namen bekend
> Komen er toegangstesten?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s